Наразі Україну охопило помітне похолодання, яке супроводжувалося інтенсивними снігопадами.

Але найближчими днями прогнозується зміна погодних умов, виходячи з аналізу кандидата географічних наук та досвідченого метеоролога Ігоря Кібальчича.

Прогноз погоди на Різдво віщує відносне потепління через активізацію циклонічної діяльності в районі Скандинавського півострова та Норвезького моря. Очікується інтенсивне перенесення повітряних мас атлантичного походження, що призведе до відлиги в Україні та невеликих опадів, переважно у вигляді дощу.

Згідно з прогнозом, найближчого тижня температура підніметься вище за 0 °C, і сніговий покрив суттєво зменшиться. Вітер переважатиме у західній чверті зі швидкістю іноді до 15–20 м/с. Важливо зазначити, що у деяких регіонах, включаючи північні області та Карпатський регіон, сніг збережеться.

Аналізуючи найближчі дні, можна виділити такі прогнози:

Понеділок, 18 грудня: На більшій частині країни очікуються опади, переважно у вигляді мокрого снігу та дощу. Десь можлива ожеледь, за винятком південної половини. Температура варіюється від -1 до +4 ° С вночі та від +2 до +8 ° С вдень. У Карпатах очікується від -1 до -6°С, а на Одещині вдень місцями навіть до +11°С.

Вівторок, 19 грудня: У більшості областей, за винятком західного регіону, пройде невеликий дощ та туман. Вітер дме з заходу та південного заходу зі швидкістю 5-10 м/с. Температура вночі становитиме +1...+6°С, вдень +3...+8°С, а на Одещині до +11°С. У Карпатах протягом доби очікується від 0 до -5 °С.

Середа, 20 грудня: Переважно без опадів, хоча вночі у північних областях можливий невеликий дощ. Вітер дме з південного заходу зі швидкістю 7-12 м/с. Температура варіюється від -1 до +4°С вночі та від +3 до +8°С вдень, а в Криму та Одеській області до +11°С. У Карпатах очікується від 0°С до -5°С.

Четвер, 21 грудня: Вночі не очікується істотних опадів, але вдень у західних, центральних та східних областях очікується невеликий мокрий сніг та дощ. Тумани можливі у деяких місцях. Вітер змінюватиметься із південного на західний, зі швидкістю 5-10 м/с. Температура повітря складе 0...+5°С вночі та +3...+8°С вдень, у Криму вдень до +11°С.

П'ятниця, 22 грудня: Вночі на заході, вдень у північних та центральних областях очікуються опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Десь може бути налипання мокрого снігу, а на дорогах ожеледиця. Вітер дме з південного заходу зі швидкістю 7-12 м/с, удень місцями з поривами до 15-20 м/с. Температура вночі становитиме -3...+2°С, удень +2...+7°С. У Карпатах очікуються сильний сніг, хуртовина та температура від -1 до -6°С.

Субота, 23 грудня: В Україні, за винятком південних областей, пройде невеликий дощ, місцями з мокрим снігом. Вітер дме з заходу зі швидкістю 7-12 м/с, подекуди з поривами до 15-20 м/с. Температура вночі буде від +1 до +6°С, вдень від +4 до +9°С, але в півдні навіть до +11°С.

Неділя, 24 грудня: У північних та західних областях очікується дощ, місцями з мокрим снігом. На решті території країни без істотних опадів. Вітер дме з південного заходу зі швидкістю 7-12 м/с, з поривами до 17-22 м/с. Температура повітря складе +2...+7°С вночі та +5...+10°С вдень, у Криму та Одеській області навіть до +12°С.

Читайте також: