Через велику кількість автомобілів у містах-мільйонниках та брак місць для паркування водії достатньо часто змушені на ніч паркувати авто у дворах своїх житлових будинків. При цьому варто зазначити, що Правила дорожнього руху прямо не забороняють паркуватися під вікнами багатоповерхівок чи житлових будинків. Єдине, що відстань між автомобілем і будинком має бути не менше 10 метрів, а також транспортні засоби не повинні перешкоджати проїзду інших автомобілів. Однак, у Києві вирішили заробляти і на цьому.

Так, мешканці столичної Оболоні жваво обговорюють появу на вулиці Левка Лук’яненка дорожніх знаків, які сповіщають про платну паркову. Людей обурило, що за годину паркування у дворі, з них хочуть брати плату 5 гривень.

У ситуації спробували розібратись журналісти ТСН.

Так, дорожній знак про оплату паркування з’явився біля маркету на вулиці Левка Лук'яненка, 29. Мешканці ж стверджують, що тут раніше залишали автомобілі жителі будинку, відвідувачі магазинів та закладів, які у ньому розташовані.

Після візиту журналістів стало відомо, що комунальне підприємство "Київтранспарксервіс", посилаючись на відповідне рішення Київради від 26.06.2007 № 930/1591"Про вдосконалення паркування автотранспорту в місті Києві", заявило себе єдиним оператором з паркування транспортних засобів у Києві.

"Звертаємо увагу, що цей паркувальний майданчик розташований на території вулиць та доріг, а не у дворі житлового будинку. Відповідно до інформації з бази даних міського земельного кадастру та Державного земельного кадастру, майданчик розташований на земельній ділянці, вид права на який у відповідності до статей 125, 126 Земельного кодексу України не зареєстровано. Таким чином, дана ділянка перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Києва", - зазначає сайту ТСН.ua Владислав Олійник, виконувач обов’язки директора КП "Київтранспарксервіс".

Таким чином, киянам доведеться змиритись, що щодня з 8.00 до 22.00 буде діяти оплата на майданчику для паркування.

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження КМВА столиця України поділена на три територіальні зони платного паркування:

  • I (центр міста навколо вулиці Хрещатик) – тут плата за годину паркування становить 35 гривень;
  • II (близько до центру міста - від Шулявки до Печерська) – плата за годину паркування становить 25 гривень;
  • III (спальні райони міста) – плата за годину паркування становить 5 гривень.

Читайте також:

Рік сюрпризів: на скільки зростуть пенсії та інші виплати у 2024 році. Головні цифри

А на що купувати їжу? Скільки зараз коштує оренда однокімнатної квартири у Києві

Шанувальники сумують: не стало відомого актора із серіалу "Доктор Хаус"