В Офісі президента відреагували на нічну атаку супротивника на Київ, коментар дав голова ВП Андрій Єрмак. За словами Єрмака, сили ППО успішно перехопили усі 10 балістичних ракет, націлених на столицю. Незважаючи на ефективну оборону, через падіння уламків ракет сталися жертви та руйнування.

Про це пише «УНІАН»

У заяві у своєму Telegram-каналі Єрмак наголосив на ефективності західної зброї в руках українських солдатів. Він висловив рішучість знайти відповідну відповідь терористам, відповідальним за напад. Він заявив, що Україна завжди дає відсіч, наголосивши на необхідності демократії, щоб протистояти автократичному злу силою.

"Ефективність західної зброї в руках українських воїнів не піддається сумніву. Але є постраждалі внаслідок падіння уламків російських ракет, що горіли вдома. Києвом б'ють балістикою. Відповідь за такі дії знайде цих терористів, бо інакше не буде. Україна завжди дає здачу. Демократія також має бути з кулаками у протистоянні з автократичним злом", - зазначив Єрмак.

Напад на Київ стався о 03:00 13 грудня 2023 року, повідомлялося про потужні вибухи. У столиці та прилеглих регіонах оголошено повітряне попередження. У ВПС підтвердили, що всі десять балістичних ракет, які летіли у бік Києва, були успішно перехоплені, а тип ракет буде визначено шляхом подальшого вивчення уламків.

У Київському міському військовому управлінні повідомили про десяток випадків падіння уламків та поранення 53 людей.

Читайте також:

На них збігалася вся Одеса: рецепт найніжніших котлет на сметані, які готувала Ціля для свого Абрама

Повна відмова від Pepsi: найвідоміша закордонна авіакомпанія відмовилася від цих напоїв на борту своїх літаків

Щоб не відмовили гальма у дорозі: як зрозуміти, що потрібно терміново міняти гальмівні колодки