Якщо вірити статистиці, Казань займає почесне третє місце нарівні з Сочі та Краснодаром у топ-3 найкомфортніших для життя міст Росії. При цьому оцінюючи комфортність міст, росіяни насамперед приділяли увагу побутовим потребам, базовій інфраструктурі та екологічній ситуації. Також оцінювалися чистота, можливості для заробітку та рівень розвитку транспорту. І ось стало відомо, що потрапити до рейтингу Казань змогла неординарним методам її влади.

Так, наприклад, у Казані закликають мешканців не забувати часи СРСР, коли пластикові пакети були в дефіциті, як і все інше, тому їх рекомендують прати, сушити на мотузках для білизни і використовувати знову і знову.

Ільсур Метшин навів приклад свого вчителя з англійської мови, який добровільно стирає пакети:

"Людина самодостатня і може собі дозволити. Але це не про гроші, скільки пакет видається безкоштовно, це про повагу до природи, екології та завтрашнього дня Казані”, - заявив чиновник.

При цьому влада не бентежить, що використовувати дармові пластикові пакети за другим і третім разом - ганебна звичка злиднів, що застрягли в радянській юності.

Крім того, мер Казані запропонував городянам використовувати сумки для скорочення споживання пластику, адже поки що на переробку відбирається всього 10% від вивезеного з міських звалищ.

За словами влади Казані, зараз місто буквально задихається від кількості відходів, що виробляються (на добу до 6 тонн), тому без жорстких обмежень споживання цю проблему не перемогти.

Нагадаємо, раніше в Росії запропонували заборонити кольорові пластикові пляшки. Вже наступного року у країні можуть заборонити до 5 видів пластикової упаковки.

Читайте також:

Церковне свято 13 грудня: що заборонено робити, щоб нечиста сила не потягла себе

Чому в автомобілі постійно пітніє одна фара і що з цим можна зробити: поради, які допоможуть заощадити

Вибивав гроші одразу із 30 простих сімей: затримано депутата, якого боялася вся Житомирщина. І як його назвати?

"Звіримося через рік": українцям розповіли, що буде з курсом долара у Новому році