Повідомляється, що обговорюється питання про відстрочку від військової служби для студентів, які здобувають другу вищу освіту в Україні.

Про це пише «apostrophe»

Пропонується надати відстрочку особам, які здобувають певний рівень освіти вперше. Контекст наголошує на помітній гендерній нерівності в магістерських програмах, де 65% студентів-контрактників — чоловіки.

"На сьогоднішній день пропозиції, які стоять перед Верховною Радою, фактично зводяться до того, що якщо людина отримує такий рівень освіти вперше, то їй може бути надана відстрочка. Якщо ж ти вже маєш, наприклад, магістерський рівень, то подвоєння того ж рівня не дає відстрочки", – заявив заступник міністра освіти та науки Михайло Вінницький.

Потенційне скасування відстрочки для тих, хто отримує другий ступінь магістра, розглядається як захід для вирішення проблем, пов'язаних з тим, що люди використовують освіту, щоб уникнути військової служби.

Крім того, розглядається питання про зміну мобілізаційного віку із пропонованим зниженням з 27 до 25 років.

Питання відстрочки від військової служби для студентів в Україні переглядається, особливо для тих, хто здобуває другу вищу освіту.

Пропозиція передбачає, що особам, які вперше отримують певний рівень освіти, можуть бути надані відстрочки, у той час як особи, які отримують другий ступінь магістра, не можуть користуватися таким же привілеєм.

Читайте також:

Це буде хітом вашого новорічного столу: рецепт ніжок качки, запечених із апельсинами у духовці

Що треба зробити, щоб їжа не прилипала до сковорідки: про цю хитрість знають не всі

У мережі показали, як виглядає батьківщина Шойгу: злидні, безробіття та вкрадена залізниця. Відео