Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу народився 21 травня 1955 року у невеликому містечку Чадані Тувінської автономної області. При цьому варто зазначити, що Тува – найбідніший регіон Росії.

Разом з тим, на малій батьківщині Шойгу славлять як свого часу тирана Сталіна в СРСР. Так, у столиці Тувинської республіки Кизили у кабінеті кожного чиновника чи вчителя, особливо у всіх бюджетних та позабюджетних організаціях висить портрет міністра війни Путіна.

А в центрі Кизила в Національному музеї навіть є вівтар культу Шойгу, до якого людина має підійти і "низко вклонитися".

Що стосується добробуту жителів Туви, то тут варто зазначити, що Тува є лідером в Росії за кількістю розбоїв і грабежів на душу населення: 64,4 злочину на 100 тисяч жителів. Експерти вважають, що головна причина високого рівня злочинності – соціальна невлаштованість: люди живуть бідно, тому й втрачати їм нічого. Відомо, що у 2019 році рівень бідності становив понад 40%, рівень безробіття – майже 20%.

Дістатися до регіону звичайному туристові не так просто. Залізниці тут немає – її починали будувати ще у 2011 році і навіть заклали один кілометр рейок, проте через економічну кризу проект довелося заморозити. А рейси з Москви до столиці Туви, Кизил, здійснюються лише двічі на тиждень - по понеділках та четвергах.

При цьому Туву часто порівнюють із Чечнею із двох причин: в обох регіонах немає опозиції, а на виборах населення показує виняткову лояльність до чинної влади.

До речі, незважаючи на те, що зараз Тува входить до складу Росії, історично на неї претендували кілька азіатських народів, включаючи китайців та монголів.

Відомо, що Тува приєдналася до Радянського Союзу лише у 1944 році, а колись була частиною Монголії, Китаю і навіть на якийсь час набула статусу незалежної республіки. Щоправда, суверенність Туви на початку XX століття визнавалася не всіма державами, більше того, як розповідають місцеві, деякі жителі Китаю, як і раніше, вважають цю територію своєю.

Цікаво й те, що в 1941 році Тува добровільно підтримала СРСР і оголосила війну Німеччині. Існує легенда, що Гітлер ніяк не відреагував на цю подію, оскільки не зміг знайти тоді ще незалежну Тувінську Народну Республіку на карті. Проте регіон активно брав участь у війні, відправляючи на фронт своїх солдатів та надаючи дружній державі продовольство та худобу.

Читайте також:

Прикмети, які перевірені роками: що не можна робити з грошима, щоб не спричинити бідність

Невже продаватиме картоплю та насіння? Лукашенко насмішив своєю поїздкою до Африки

Зазначав власні поминки? У мережі показали останнє фото Ківи. Він уже тоді був як на похороні

У вашому автомобілі скоро відмовить гальма: названі приховані ознаки, на які ми не звертаємо увагу