Всім відомо, що 13 вересня 2023 року відбулися переговори лідерів Росії та Північної Кореї. При цьому Президент Росії Володимир Путін охарактеризував двогодинні переговори як "дуже змістовні", заявивши, що перспективи військової співпраці з КНДР є навіть з урахуванням санкцій. І справді, головна тема зустрічі двох лідерів - постачання ракет та снарядів зі складів Північної Кореї. Однак, як виявилося, на росіян у цьому питанні чекав сюрприз.

Російські військові пропагандисти скаржаться, що нібито "союзники" із Північної Кореї постачають окупаційним військам браковані боєприпаси. Про це йдеться в ряді Telegram-каналів, які належать "військора" ворога.

Один з адмінів каналу відповідної тематичної спрямованості заявив, що перевірив п'ять випадкових зарядів NDT-3 до 152-мм снарядів з однаковим маркуванням, внаслідок чого виявили цілу низку вад:

→ не завжди є дріт у гільзах;
→ явні відмінності пороху за кольором, що опосередковано свідчить про різницю як його згоряння;
→ на деяких гільзах є сліди розкриття кришок, що герметизують;
→ рівноважні зв'язки пороху в багатьох гільзах порушені.

В результаті це призводить до різної дальності польоту снарядів на однакових артилерійських установках, а це, відповідно, призводить до прискорення виснаження російських боєприпасів, резюмує російський пропагандист.

Читайте також:

Тепер військові зможуть купити квиток на потяг, навіть якщо їх не залишилося у продажу: що потрібно знати про новий сервіс

Іллі Ківи більше немає: тіло скандального депутата, який зрадив Україну, знайшли під Москвою

У США вже офіційно розповіли, що розпочнеться, якщо Конгрес залишить Україну без військової допомоги

Машина лежала на даху: з'явилися подробиці аварії, в яку потрапив лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя