Через проблеми безпеки, пов'язані з технічним станом тунелю між станціями метро "Либідська" та "Деміївська" у Києві, Київська міська державна адміністрація зупинила рух поїздів на ділянці метро "Теремки-Деміївська". Було прийнято рішення зробити пріоритетом безпеку пасажирів.

Про це пише «zn»

В результаті для пасажирів організовано альтернативні маршрути наземного транспорту: потяги «синьої» лінії тепер курсують між станціями «Герої Дніпра» та «Либідська». Технічні проблеми в тунелі пов'язані з різними чинниками, зокрема з повінню.

«Нам довелося ухвалити це рішення, оскільки безпека пасажирів – у пріоритеті. Ми сподівалися, що зможемо експлуатувати цю гілку підземки ще до кінця дня, проте обстеження показали, що це дуже небезпечно», – повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Перехідні тунелі між станціями були побудовані вручну у 2008-2010 роках у складних умовах, пропускаючи воду через присутність глини, що призводило до деформації, тріщин та обвалення.

«Ці перегінні тунелі між станціями споруджувалися у 2008-2010 роках у складних умовах: не в автоматичному, а майже ручному режимі. Тоді довелося розрити велику ділянку глибиною 8-10 метрів, яка пропускає воду. Це зона річки Либідь, яка частково йде під поверхнею. Там, на жаль, є глина, яка дає воді спускатися вниз. Підтоплення тунелю – це складові однієї проблеми. Вода тисне на стінки тунелю, деформується, тріскається і ще більше руйнується, пропускаючи воду. А коли йде потяг, цей процес ще більше пришвидшується. Тому після професійного обстеження вирішено закривати рух у терміновому порядку», – розповів він.

Адміністрація міста активно працює над організацією додаткових маршрутів наземного транспорту для полегшення пасажиропотоку, дублюючи маршрути закритих станцій метро. Вартість ремонтних робіт поки що не визначена до завершення поточних експертиз.

Читайте також:

Виходить прозорим і неймовірно ароматним: рецепт шикарного холодця по-одеськи

Він захищав Україну та всіх нас: не стало зірки українських серіалів

Найкраще сидіти вдома: яку погоду синоптики обіцяють на вихідні