Погода у вихідні залишає бажати кращого. Повідомляється, що у вихідні, 9 та 10 грудня, в Україні очікуються опади на сході країни. У більшості областей у суботу буде холодно, а у неділю потеплішає, за винятком півдня та сходу, де в останній день тижня температура навпаки опуститься на кілька градусів нижче.

Докладніше про те, яку погоду синоптики обіцяють на вихідні, інформує Укргідрометцентр.

Субота, 9 грудня

Найхолодніше буде на півночі та заході. Вночі найсильніші морози очікуються у Житомирській, Рівненській (до –11) та Волинській областях (до –10). Найтеплішим буде південь. У Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях удень до +4, у Криму – до +5 градусів.

У Сумах, Харкові та Луганську, швидше за все, піде сніг, у Полтаві та Донецьку – мокрий сніг, у Дніпрі та Запоріжжі – мокрий сніг та дощ. Вночі дощі також можливі у південних регіонах. На решті території істотних опадів не передбачається.

Неділя, 10 грудня

На заході буде до -8 морозу вночі, на півночі – переважно до -5 (на Чернігівщині холодніше, до -8). На півдні вночі плюсову температуру змінить несильний мороз до -3 максимум. На сході теж стане на кілька градусів холоднішим, якщо порівнювати із суботою.

Вдень у більшості регіонів повітря може прогрітися до +1 градуса, за винятком сходу та півночі. На півдні температура у світлий час буде плюсовою, до +4, а в Криму і до +5 градусів.

Невеликий сніг прогнозують у Сумській та Харківській областях, невеликий мокрий сніг – на Дніпропетровщині. На решті території без істотних опадів.

Читайте також:

Українців попередили про аномальний грудень: до чого треба готуватися

Ходитимемо у футболках та куртках: кліматологи розповіли про аномально теплу зиму в Україні

Чому в жодному разі не можна купувати квартиру вище 7 поверху. Вчені цього вже не приховують

Останні запаси: Кремль поверне до ладу старовинний радянський літак-розвідник, щоб воювати з Україною