В Україні триває загальна мобілізація, і чоловіки віком від 18 до 60 років можуть бути призвані до армії для захисту Батьківщини від рашистської напасті. Однак деякі підприємства, установи та організації можуть бронювати своїх працівників, надаючи їм відстрочку від мобілізації.

Докладніше про те, в яких випадках з працівника можуть зняти бронь від мобілізації, інформує zn.ua.

Повідомляється, що відстрочка може бути скасована у таких випадках:

  • Закінчення терміну її дії. Відстрочення надається на строк не більше 12 місяців та може бути продовжено за рішенням Мінекономіки.
  • Завершення підприємством, установою, організацією виконання мобілізаційного завдання чи його скасування.
  • Завершення підприємством, установою, організацією виробництва товарів, виконання робіт та послуг для забезпечення потреб Збройних сил, інших військових формувань.
  • Позбавлення підприємства, установи та організації статусу критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період.
  • Ліквідація органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації.
  • Звільнення військовозобов'язаного з органів державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації.

У випадках, зазначених у пунктах 2-6, анулювання відстрочки здійснюється за рішенням Мінекономіки на підставі обґрунтованого подання органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації.

Відповідно до зазначеного рішення органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації у п'ятиденний строк з дня його прийняття вилучають у військовозобов'язаного витяг, виданий відповідно до пункту 11 цього Порядку, та надсилають його до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де військовозобов'язаний перебуває на обліку (відповідного підрозділу Центрального управління та/або регіонального органу СБУ, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки), з відміткою у відомості про видання бланків спеціального військового обліку.

У зв'язку з мобілізацією, що триває, важливо своєчасно перевіряти наявність відстрочки і бути готовим до виклику у військкомат у разі її анулювання.

Читайте також:

Дикі та голодні: у мережі показали, як війська Путіна грабують приватний будинок на Херсонщині. Відео

Це почалося ще до 1991 року: у ГУР розповіли, як готувалося повномасштабне вторгнення в Україну

Це вже перебір: медкомісія вирішила посміятися з українського захисника, у якого не функціонує нога