Ні для кого не є секретом, що після вторгнення в Україну в лютому 2022 року російський диктатор Володимир Путін практично не виїжджає з Росії. Єдине, він їздив до Ірану, де Кремль купує дрони-камікадзе для бомбардувань українських міст, і до Китаю, від якого з кожним днем ​​все більше залежить російська економіка під західними санкціями. І ось свою мізерну географію закордонних поїздок Володимир Путін розширив візитом на Близький Схід.

Стало відомо, що в середу, 6 грудня 2023 року, Володимир Путін прилетів з візитом до Об'єднаних Арабських Еміратів, де зустрівся з наслідним принцом ОАЕ Мохаммедом бін Зайд аль-Нахайяном в Абу-Дабі. А вжеввечері він вирушив до Саудівської Аравії.

Очевидно, російський президент намагається зміцнити нафтові зв'язки в Перській затоці, а також отримати інвестиції.

Під час візиту до ОАЕ Путін заявив, що відносини між країнами "вийшли на безпрецедентно високий рівень", а ОАЕ "головний торговий партнер Росії в арабському світі".

Зазначимо, що обидві країни не визнають юрисдикцію Міжнародного кримінального суду в Гаазі, який у березні видав ордер на арешт Путіна за звинуваченням у військових злочинах в Україні, тому Путін не особливо переживав, що там на нього надінуть наручники.

Водночас, прес-секретар Дмитро Пєсков заявив, що протягом усього польоту до посадки в Абу-Дабі борт Путіна супроводжували винищувачі Су-35С. Росія отримала спеціальний дозвіл на політ від країн, повітряний простір яких вони перетинали, заявив речник Кремля Дмитро Пєсков.

При цьому літаки ВПС ОАЕ супроводжували літак із Путіним, коли він увійшов у повітряний простір ОАЕ.

Після прибуття Путіна привітали чиновники ОАЕ, а над ним пролетіла національна авіаційна команда "Еміратські лицарі", залишаючи за собою сліди у кольорах російського прапора. Артилерія зробила 21 постріл на честь російського лідера.

Читайте також:

Тепер військові зможуть купити квиток на потяг, навіть якщо їх не залишилося у продажу: що потрібно знати про новий сервіс

Іллі Ківи більше немає: тіло скандального депутата, який зрадив Україну, знайшли під Москвою

У США вже офіційно розповіли, що розпочнеться, якщо Конгрес залишить Україну без військової допомоги

Машина лежала на даху: з'явилися подробиці аварії, в яку потрапив лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя