Деякі українці ризикують втратити житлову субсидію через непогашену заборгованість, що перевищує 680 гривень протягом трьох місяців, розповіла в інтерв'ю "Публіці" директор департаменту Пенсійного фонду Олена Охріменко.

Про це пише «obozrevatel»

У разі наявності такої заборгованості Пенсійний фонд може утримати субсидію доти, доки фізична особа не укладе угоду про реструктуризацію або не погасить непогашену суму.

"Якщо заборгованість виникла протягом трьох місяців, перевищує 680 грн і не погашена", – наголосила Олена Охріменко.

У цьому випадку Пенсійний фонд не призначає субсидію доти, поки людина не укладе договір про реструктуризацію або не погасить заборгованість.

Важливо зазначити, що відповідно до рішень уряду субсидія надається, коли витрати на комунальні послуги перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу сім'ї до або протягом одного місяця після скасування військового стану.

Розмір субсидії зазвичай становить від 350 до 400 гривень за неопалений сезон. Крім того, ціна на газ в Україні для побутових споживачів у грудні залишиться незмінною: природний газ від різних постачальників коштуватиме від 7,70 до 9,99 гривень за кубометр.

Читайте також:

Це обов'язково потрібно спробувати: рецепт справжньої сімейної різдвяної куті

Обов'язково зробіть це на городі: як швидко відновити ґрунт після полуниці

Це допоможе будь-якому водієві: 5 важливих порад, які врятують вас у дорозі