Стало відомо, що з 1 грудня і до кінця дії військового стану на території України буде запроваджено перевірку документів у осіб на території Закарпатської області.

Текст відповідного розпорядження опубліковано на сайті Закарпатської обласної військової адміністрації. Згідно з документами, 30 листопада Рада оборони області ухвалила рішення №42 "Про введення окремих заходів правового режиму військового стану". Цього ж дня документом №1052 ОВА ввела це рішення.

При цьому заступник голови Закарпатської ОВ Ігор Шинкарюк заявив на брифінгу, що рішення про перевірку документів осіб на Закарпатті не пов'язане з мобілізацією.

За його словами, першопричиною такого рішення є те, що в область приїжджає багато людей, які заявляють, що їдуть до родичів, на лікування, відпочивати і т.д., а потім їх знаходять замерзлими в горах при спробах незаконно перетнути кордон і залишити Україною.

Тепер голова Закарпатської ОВ спільно з начальником обласного ТЦК та СП мають видати загальний наказ, яким призначити комендантів районів та міст, визначити їм завдання, повноваження щодо забезпечення єдиного управління певними силами та засобами, та координації їх дій при здійсненні перевірки документів у громадян.

Уповноважені особи, визначені наказами комендантів, мають проводити перевірки документів відповідно до порядку перевірки документів.

Читайте також:

Дадуть бонус у 30 тисяч: скільки заплатять киянам, яких мобілізують до ЗСУ

Скільки платитимемо за світло у грудні і як можна заощадити гроші

Це почалося ще до 1991 року: у ГУР розповіли, як готувалося повномасштабне вторгнення в Україну

Природа повстала проти Путіна: потужний шторм змив лінію оборони Кримського мосту

Хто з українців зможе отримати 5 тисяч щомісячної грошової допомоги