Український уряд оголосив про нову програму допомоги пенсіонерам, спрямовану на зниження споживання електроенергії. Згідно з програмою, кожному пенсіонеру буде видано по п'ять світлодіодних ламп. Лампи видаватимуться у відділеннях "Укрпошти" по пред'явленню пенсійного посвідчення.

Докладніше про те, що пенсіонери зможуть отримати безплатну допомогу на "Укрпошті", інформує Обозреватель.

Представник українського уряду Тарас Мельничук заявив, що ця програма допоможе зменшити навантаження на українські енергомережі. Він зазначив, що світлодіодні лампи споживають значно менше електроенергії, ніж традиційні лампи розжарювання.

"Впроваджено додаткову можливість отримання пенсіонерами по 5 світлодіодних ламп на одну фізичну особу безпосередньо у відділеннях поштового зв'язку АТ "Укрпошта" за наявності пенсійного посвідчення. Що дозволить прискорити процес видачі лампочок реципієнтам перед початком осінньо-зимового періоду підвищених навантажень;, – йдеться у повідомленні.

Важливо сказати, що знизити навантаження на енергосистему України – одне з найважливіших завдань уряду, щоб не допустити блекауту, який потягне за собою низку соціальних та фінансових проблем. Необхідно також бути готовим до можливих терористичних атак із боку Росії, яка в осінньо-зимовий період практикує атаки на енергетичну інфраструктуру України.

Читайте також:

Хто з українців зможе отримати підвищені пенсії у розмірі 8 тисяч гривень

Хто із пенсіонерів може претендувати на доплати до 3 тисяч гривень

Якою має бути ваша зарплата, щоб отримувати пенсію у 5 тисяч гривень