Збір насіння перців є ключовим етапом для тих, хто любить самостійно вирощувати культуру. Причому збирати насіння можна як із домашніх, так і з магазинних плодів, але є один секрет.

І справді, багато городників вважають за краще мати власне насіння для посадки різних культур. Вирощуючи овочі самостійно, городник добре знає про переваги та переваги того чи іншого сорту. Для того, щоб у майбутньому сезоні отримати добрий урожай улюбленого сорту, треба зібрати та зберегти насіння.

Важливо пам'ятати, що найкращий плід для збирання насіння - це перець, сформований з коронної першої квітки до розвилки. Справа в тому, що саме цей перець отримує найбільше поживних речовин. Якщо не вийде залишити цей плід на насіння, то візьміть другий плід, що слідує за ним.

Плоди, що повністю визріли, потрібно зрізати з кущів і витримати 7-10 днів при кімнатній температурі, поки вони злегка не підв'януть. Потім акуратно потрібно надрізати плоди і дістати плодоніжку з філіжанкою та насінням. Якщо вона відокремилася зі шматочками м'якоті, їх потрібно видалити.

важливо!

  • Якщо збираєте насіння гіркого перцю, працюйте обов'язково в рукавичках і не торкайтеся до очей.

Виділене насіння поміщають на чистий бавовняний ткать або на "пухкий" папір.

Не потрібно промивати насіння. Просто залиште їх на тарілці на 10-14 днів. За цей час вони підсохнуть.

А ще можна покласти насіння в картонні скриньки та виставити на сонце для сушіння або поставити у сушарку з температурою до 35оС.

Як зберігати

Висушене насіння запакуйте в папір і зберігайте в сухому темному місці. Але не кладіть їх у пластикові контейнери: там вони можуть запліснівніти.

Упаковку зберігайте вдома, але не у вологих приміщеннях.

важливо!

  • Як правило, насіння перцю добре зберігає схожість протягом чотирьох років.
  • Можна збирати насіння одного і того ж улюбленого сорту протягом чотирьох-п'яти років. Потім властивості сорту поступово змінюватимуться через особливості запилення. Тому треба буде купити нове свіже насіння.

Висіваємо насіння перцю

Якими б ідеальними не були умови зберігання насіння перцю, але перед посадкою слід все ж таки обробити їх розчином марганцівки для знезараження.

Зазвичай висівають насіння перцю до 20 березня. А далі потрібен догляд, щоб виростити розсаду, а потім самі овочі.

Читайте також:

Наступного року вона буде розміром із два кулаки: що потрібно посіяти на городі після збирання картоплі

Наступного року ви збиратимете її відрами: чим підгодувати полуницю до жовтня для потужного врожаю

Ви здивуєтеся такому врожаю: у чому треба замочити часник озимий. Секрет досвідчених городників

Наступного року врожай буде вдвічі більшим: як підготувати кущі малини до холодів