Народна мудрість стверджує, що цибуля від семи недуг. І це справді так. У ньому багато вітамінів, хімічних речовин. Цибулю використовують у кулінарії, косметології, побутових цілях. Городники люблять вирощувати та зберігати цей овоч. Однак дуже часто при зберіганні цибуля починає проростати чи гнити. Так відбувається тому, що всі ігнорують важливі поради щодо процесу зберігання.

До основних помилок, через які цибуля починає гнити, відносять:
  • викопування недозрілих чи перезрілих плодів
  • недотримання показників температури та вологості при зборі
  • збирання цибулі за сирої погоди
  • різке коливання температури при перенесенні цибулин з городу до будинку
  • низька обрізка бадилля. ...
  • ранній зріз пір'я.

Це лише мала дещиця помилок, які можуть робити городники при відправці цибулі в сховище.

Рекомендації щодо збирання цибулі

Як мінімум за 30 днів до збирання цибулі в залежності від сорту припиняється полив культури. У цей час вологість потрібна найменше. На момент викопування врожаю земля повинна добре просохнути.

Найкраще збирати врожай сонячним днем. Тому городнику потрібно ознайомитися з прогнозом погоди та вибрати відповідний день. Сонячна погода гарантує збирання сухого врожаю. У разі чого прямо на грядці цибулю можна досушити. Та й очистити від землі в цьому випадку неважко.

Якщо цибулини потрапили під дощ, їх миють, знімають лушпиння, видаляють пір'я, зрізають коріння і просушують у приміщенні, що провітрюється. Через 15-20 діб на цибулі з'явиться нова золотиста шкірка.

Читайте також:

Цибуля буде твердою і свіжою кілька місяців: хитрощі правильного зберігання

Скільки можна зберігати оселедець під шубою, щоб не стало погано. Названо термін зберігання

Цей смак підкорить усю сім'ю: рецепт фаршированого перцю з бринзою та яйцем

І діти, і дорослі божеволіють від цієї страви: рецепт маринованої кукурудзи на зиму. Готується цілими качанами