Нацбанк України погодився на підвищення податків на банки, що розглядає уряд. Це означає, що українці, швидше за все, зіштовхнуться зі збільшенням кредитних ставок, оскільки банки не легко відмовлятимуться від свого прибутку.

Про додаткові податки на банки говорив голова Нацбанку України, Андрій Пишний, під час прес-брифінгу, інформує today.ua.

Глава Нацбанку України Андрій Пишний висловив підтримку ініціативи щодо додаткового оподаткування чистого прибутку банків, зазначивши, що в умовах, що склалися, такий крок буде справедливим.

Пишний наголосив, що запровадження додаткового податку на прибуток банків може бути тимчасовим заходом, враховуючи поточну військову обстановку та період до 2024 року. Він переконаний у необхідності такої ініціативи з фінансової, юридичної та соціально-справедливої ​​точок зору.

Водночас, голова Нацбанку зазначив, що банки активно використовували вигідні умови, надані ним Нацбанком для вкладення грошей. Однак самі банки не дуже поспішали пропонувати вигідніші умови своїм клієнтам. У результаті банки під час війни заробили надприбутки, але не зуміли або не захотіли конвертувати цей прибуток у фінансову вигоду для своїх клієнтів.

Пишний висловив думку, що банки у цей період отримали величезні ресурси та ліквідність практично за нульовою відсотковою ставкою, але повільно реагували на необхідність запропонувати ринку їхнім клієнтам справедливі відсоткові ставки. Він вважає, що у поточній фінансовій ситуації не має бути виняткових фінансових переможців.

Читайте також:

Вас обов'язково перевірять: що потрібно знати про перекази на картки та до чого готуватися

Зарплати перераховуватимуть у два етапи: скільки ви отримуватимете

Будьте готові: посилки тепер надсилатимемо за новими правилами. Що не приймуть на пошті