Ось уже більше 1,5 років путінська Росія демонструє всьому світу, що вона уособлює лише жорстокість та терор. Ще б пак, ракети Х-22 через низьку точність вражають в основному будинки мирних українців, а саме такого типу ракет у росіян найбільше. Інші типи ракет українці вже навчилися знищувати. Ось тільки розслаблятися поки що рано.

Ніхто не заперечуватиме, що ще рік тому російські ракети забезпечували Путіну тотальну перевагу як засіб ведення інтенсивної війни. Зараз ракет у окупантів менше станом на осінь 2023 року в рази, ніж було станом на 2022 рік.

Про це 15 вересня повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, який транслював канал "Рада" .

Так, Юрій Гнат заявив, що Росії не вдалося заповнити запаси крилатих ракет, які використовуються для ударів по Україні, до рівня 2022 року.

За його словами, росіяни вже не можуть виготовляти ракети типу Х-555, проте досі продовжують виробництво Х-101.

"Близько 100 на місяць високоточних та далекобійних противник випускає. Крім того, є такі ракети як Х-22, старі радянські, їх не виробляють. Було близько 250 і тому що близько 150 вони вже випустили територією нашої держави", - сказав Ігнат.

Така невтішна статистика для українців, за словами голови Українського центру безпеки та співпраці Сергія Кузана, показує, що західні компанії, які є виробниками мікросхем, продовжують торгівлю з РФ через посередників.

Загалом у російських ракетах найчастіше зустрічаються компоненти, що виробляються:

  • у США – у 81% випадків,
  • Швейцарія – 8%,
  • Німеччина і Японія – по 3,5%.

До речі, якщо вірити генерал-майору ГУР Міноборони Вадиму Скибицькому, то в Росії станом на 28 серпня 2023 року залишалося щонайменше 585 ракет (без урахування Х-22), які стріляють на відстань понад 500 км. У тому числі балістичних та крилатих ракет "Іскандер" близько 270 одиниць, 140 "Калібрів" та близько 100 ракет Х-101/Х-555/Х-55. Він додав, що росіяни хочуть виготовляти близько 40 ракет Х-101 щомісяця, але "ці плани у них не виконуються".

Читайте також:

І це не анекдот: у Росії зібралися посадити Машу Єфросинину у в'язницю на 7 років. Що їх зачепило

Готуйтеся заздалегідь: названі міста, які можуть залишитись без світла та тепла взимку. перелік

У Києві прибрали величезну радянську зірку із найвідомішої площі столиці. Фото

Дівчина-снайпер звернулася до українців: "Ми поки що тримаємося. Але ми не нескінченні, готуйтеся нас замінити"