Повідомляється, що міністр оборони Китаю Лі Шанфу зник безвісти після свого візиту до Росії, і розвідка США вважає, що він міг бути затриманий і звільнений з посади. Ця інформація надійшла із джерел, на які посилається Financial Times, а Лі Шанфу востаннє бачили 29 серпня.

Про це пише "telegraf", посилаючись на закордонні ЗМІ.

У ході поїздки Лі Шанфу 15 серпня зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним, а через два дні провів переговори з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Його останній публічний виступ відбувся 29 серпня на безпековому форумі за участю африканських країн.

Хоча запланована зустріч з представниками міністерства оборони В'єтнаму була скасована минулого тижня через погане здоров'я міністра, офіційних заяв китайської влади щодо підозр США у його затриманні та усуненні з посади не надходило.

Агентство Reuters повідомило, що Лі Шанфу справді був затриманий, а джерела вказують, що причиною може бути корупція при закупівлі військової техніки. Проте конкретні подробиці не розголошуються. Повідомляється, що окрім Лі Шанфу під слідством знаходяться ще вісім високопосадовців відділу закупівель китайської армії, який він очолював з 2017 по 2022 рік. The Wall Street Journal процитувала людину, близьку до процесу прийняття рішень у Пекіні, яка повідомила, що міністра викликали на допит минулого тижня.

Читайте також:

Подивіться на це обличчя: охоронець Metro нахамив жінці через українську мову і розповів про каструлю на голові

Цього ніхто не очікував: що вирішив суд щодо пенсій чорнобильців

Ложку притягує як магнітом: рецепт салату з пекінської капусти з крабовими паличками