Кілька днів тому до Росії з офіційним візитом прибув лідер Північної Кореї Кім Чен Ин. Приїзд корейського диктатора відбувся 12 вересня. Мета візиту нібито для налагодження взаємин між державами, а насправді – обмін технологій на озброєння, оскільки Росія зазнає дефіциту боєприпасів та зброї.

Детальніше про візит Кім Чен Ина до Росії та приховані домовленості між диктаторами двох країн інформує Обозреватель.

За інформацією, отриманою українською військовою розвідкою, за останні півтора місяця Північна Корея постачає старі боєприпаси до Росії, включаючи артилерійські снаряди та ракети для "Градів". Однак це є проблемою, оскільки ці старі боєприпаси можуть бути небезпечними для використання та навіть викликати вибухи в артилерійських установках. Крім того, транспортування цих боєприпасів також є складними.

Згідно з інформацією, навесні 2024 року російській окупаційній армії знадобиться 300-400 тисяч нових багнетів, що, ймовірно, призведе до другої хвилі мобілізації в Росії. Незважаючи на спроби Володимира Путіна уникнути цього, людський ресурс у Росії все ще є. На відміну від зброї та боєприпасів.

Глава української військової розвідки, генерал Буданов, повідомив, що Північна Корея вже постачає до Росії боєприпаси, включаючи снаряди калібрів 122 та 152 міліметри, ракети для РСЗВ "Град" та танкові снаряди. Таким чином, ситуація з боєприпасами, здається, не така сприятлива, і керівництво РФ намагається знайти вихід. І ось погляд Кремля впав на Північну Корею.

Важливо сказати, що Північна Корея не брала участі у військових діях з 1953 року, але протягом цього періоду вона накопичувала великий запас снарядів та боєприпасів. Йдеться про снаряди вироблених у 1960-70-х роках, які передаються російській стороні як надлишкове майно, оскільки термін їх зберігання минув. Однак снаряди, що передаються, мають різні типи та дію, і Росія потребує лише певних типів, які вже використовувалися в попередніх бойових діях.

Слід зазначити, що Північна Корея надає Росії саме снаряди великої дії, які можуть вразити цілі на дальній дистанції, щоб компенсувати нестачу подібної зброї у російській армії. Однак ці снаряди швидко виснажуються. Інформація про танкові снаряди від Північної Кореї недостатня, але є відеоматеріали, що вказують на використання північнокорейських снарядів у Росії, хоча ці снаряди також датуються 1950-ми роками й перебувають у поганому стані.

Власне, ці боєприпаси не гарантують успіху російської армії у військових операціях в Україні. Можливо навіть навпаки – саме північнокорейські ракети та снаряди допоможуть швидше поховати окупаційну армію РФ.

Читайте також:

Путін дуже наляканий, точку неповернення пройдено: у ГУР розповіли про те, що відбувається в Кремлі

У Лаврова нарешті визнали, що Крим належить Україні. Фото

У Путіна зробили несподівану заяву про похорон Пригожина