У ніч на операцію українська військова контррозвідка у взаємодії із ВМС України провела успішну спецоперацію під Євпаторією у Криму. Метою операції була нейтралізація російської системи ППО «Тріумф», вартість якої оцінюється у 1,2 мільярда доларів.

Про це пише «УНІАН»

Українські дрони атакували радари та антенні системи російської системи ППО «Тріумф». Ці перші удари вивели з ладу станції радіолокації, внаслідок чого система ППО засліпла.

Після виведення з ладу радіолокаційних станцій українські військово-морські підрозділи здійснили пуск двох крилатих ракет "Нептун" по пускових комплексах С300/400 "Тріумф" системи ППО. Ці ракетні удари ефективно нейтралізували пускові комплекси.

Український уряд та військові офіційно підтвердили атаку на російські системи ППО поблизу Євпаторії у Криму. Ця операція є важливою подією в конфлікті, що триває.

"Вранці ЗСУ завдали удару за місцем розташування ворожих ракетних комплексів "земля-повітря" поблизу Євпаторії у тимчасово окупованому Криму", - повідомили у ЗСУ.

Місцеві жителі повідомили, що чули вибухи та були свідками польотів дронів під час операції, і ця новина викликала ажіотаж у соціальних мережах.

Успішна операція розглядається як стратегічне досягнення для України і знаменує собою ще один крок у конфлікті, що триває в регіоні.

Читайте також:

Лукашенко вже всерйоз переживає за своє життя, почавши створювати приватну армію

Ніжніше ви не куштували! А скоринка яка! Рецепт курки, запечені на пляшку з пивом

Ви загробите своє здоров'я: названі 7 продуктів, які в жодному разі не можна їсти натщесерце