Щоб день пройшов успішно, почніть його з правильного сніданку. Ви повинні снідати, щоб ваш метаболізм не сповільнювався і ваше тіло служило вам належним чином весь день. Тільки здорова людина може бути оптимістом і добре працювати.

Про це пише «poradnyk»

Ми звикли їсти на сніданок різні продукти, але мало хто замислюється над тим, як вони впливають на організм. Багато продуктів, які ми бачимо на столі вранці, категорично не можна їсти натще.

Цитрусові

Цитрусові мають неприємну властивість викликати алергію у людей. Навіть якщо ви не схильні до алергічних реакцій, фрукти, з'їдені насамперед на сніданок, можуть викликати неприємний висип. Адже цитрусові будуть надмірним навантаженням на печінку, якщо їх є натще. Гастрит теж не з'являється просто так – апельсиновий сік натще може допомогти благополучному початку гастриту. Перш ніж їсти цитрусові і пити соки, з'їжте, наприклад, миску вівсянки.

Банани

Банани славляться високим вмістом магнію, що покращує роботу серця. Але банан, з'їдений натщесерце, може порушити калійно-магнієвий баланс, тому не дивуйтеся, якщо після бананового сніданку весь день ви відчуєте млявість.

Сирі овочі

Не лише гастрит, а й виразку може спровокувати сніданок із сирих овочів. Вся справа в кислотах, які є у свіжих овочах – вони роз'їдають і дратують стінки шлунка.

Йогурт

Звичайно, якщо з'їсти йогурт натще, він не завдасть такої шкоди, як, наприклад, цитрусові. Але й користі не буде! Вранці організму не потрібні додаткові бактерії, йогурт краще вживати вдень чи ввечері.

Прохолодні напої

Холодна вода взагалі погано впливає на травлення, тому холодні напої слід вживати під час їжі. А якщо вранці випити холодне, процес травлення сповільниться на весь день.

Солодощі

Підшлункова залоза не здатна виробляти достатню кількість інсуліну вранці, тому є солодощі натще шкідливо. Рівень цукру у крові підвищиться, проблеми зі здоров'ям у майбутньому гарантовані. З підшлунковою залозою не можна поводитися грубо.

Кава

Кава подразнює слизові оболонки, на постійне вживання кави натще шлунок може відреагувати гастритом. Страждають і печінка, і підшлункова залоза. Ось чому пити каву слід лише після повноцінного сніданку.

Читайте також:

Небезпечна хвороба свиней під Києвом: довелося запроваджувати карантин. Що відомо

Спробуйте - ви не пошкодуєте: рецепт закусочного салату з огірків із соєвим соусом японською. У ньому є секрет

Є гараж, два ресторани та багато іншого: як виглядає поїзд Кім Чен Ына, яким він приїхав до Путіна