Керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005–2010 роках генерал армії Микола Маломуж неодноразово заявляв, що добре знає Путіна особисто, тому називає його стовідсотковим та недалеким циніком. За словами військового експерта, глава РФ вже системно зав'язав у крові і не має виходу - його загнано в кут.

Не дивно, що в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL він розповів про найбільші страхи російського диктатора.

"Я добре знаю Путіна особисто. Для нього важливі успіхи стратегічного, а не тактичного характеру. Наприклад, окупаційна армія безуспішно намагається захопити Куп'янськ – це для нього повсякденна війна. Але якщо з'явиться загроза провалу на фронті, зокрема заходу української армії до Криму на сотні кілометрів або потужний поступ української армії на сході на десятки кілометрів, це вже буде для нього конкретний аргумент", – підкреслив генерал.

"Це перша складова, яка його налякає. Він усвідомлює, що це вже загроза не лише краху Росії, а й його режиму", – додав він.

Другою складовою він назвав створення умов, за яких глава Кремля об'єктивно не зможе застосувати ядерну зброю. Насамперед йдеться про жорстку позицію всього світового співтовариства.

"Це консолідація всіх країн світу проти нього, включаючи країни НАТО, а також Китай, Туреччину та інші. Це означатиме відсутність будь-якої перспективи застосування Путіним ядерної зброї. Ясно і чітко йому мають дати зрозуміти, і оперативно, і офіційно, що шансів піти на такий крок у нього немає, йому буде кінець», – пояснив генерал.

Читайте також:

Вийшли на город – і одразу потрапили на штраф у 3600 гривень: чим ризикують українці, які мають свою землю

Взимку від нього неможливо відірватися: рецепт салату з моркви та помідорів "Помаранчева ніжність"

У "Ощадбанку" розповіли, як зніматимуться гроші з карток після 1 жовтня