Голова Кремля Володимир Путін цинічно сподівався взяти Київ за 3 дні, здійснивши 24 лютого 2022 року віроломний широкомасштабний напад на Україну. Того дня кияни та гості української столиці прокинулися від вибухів ракет та бомб, якими Росія почала обстрілювати околиці міста. Під удар тоді потрапили кошти ППО, аеродроми та житлові квартали. Ось тільки планам російського диктатора не судилося збутися. Ще б пак, понад 500 днів міцної, непохитної оборони довели: свою країну українці окупантам не віддадуть. Це визнають навіть росіяни.

Так, в інтерв'ю одному YouTube-каналу народний обранець країни-агресора від "Єдиної Росії", віце-спікер Держдуми Петро Толстой заявив, що росіяни зараз борються з серйозним опором і потужним противником. У Державній думі РФ озвучили думку, що так звана спеціальна військова операція проти України триватиме ще довго, можливо, два-три роки.

Ведучий запитав свого гостя прогноз щодо того, "коли це закінчиться".

"Ну... мені здається, у таких справах робити прогнози повинні ті люди, які там знаходяться. Я не можу як громадянська людина", – почав політик, але свій прогноз він все ж таки озвучив.

На думку російського парламентаря, війна триватиме ще "роки два-три".

"Бо це не швидко. Це серйозний опір, ворог серйозний. І не можна недооцінювати те, що все-таки фактично сьогодні всі країни постачають Україні зброю, матеріали..." – сказав Толстой.

Росіянин додав, що Україна нібито "нічого немає" і вона воює "тільки тим, що їй привезуть".

Толстой також висловив жаль з приводу того, що "СВО" затягнулася, визнаючи, що вона потребує значних ресурсів і коштує дуже дорого.

Помічник Кремля повторив пропагандистські наративи. Він сказав, що для Росії ведення операції – "дорога дуже ціна", але це нібито ціна того, щоб Росія "не відчувала себе приниженою, коли російських людей живцем спалюють в Одесі в Будинку профспілок". Також він згадав міф про "бомбі Донбас". "Ми не будемо цього терпіти!" – заявив представник країни-агресора.

Читайте також:

Українські школярі отримають безкоштовні ноутбуки та планшети: що потрібно знати

Путіна доведено до відчаю, його зовсім скоро можуть усунути: що зараз відбувається в Кремлі

Раніше за таку віддали б дві "Волги" та приватний будинок: як виглядав прототип "Жигулів", який був схожий на іномарку