Якщо вірити російським соціологам і політологам, то 76% росіян говорять, що не готові брати участь в будь-яких акціях протесту. Схоже, російські громадяни знають, що в протистоянні державі з його величезною машиною придушення у них немає жодних шансів. Недаремно в російській мові є вираження: "Проти лому немає прийому".

І справді, якщо критично проаналізувати російське суспільство, то очевидно, що всі росіяни розуміють, що в стосунках з державою вони ніхто і звати їх ніяк. Ті ж, хто так жити не може, вибирають втечу – найпростіший вихід, найменш ризикований і найменш дорогий. А причина цьому одна - багатолітня політика "зачисток" показала свою ефектівность.

Так, багато військових експертів упевнені, що у випадку з Прігожіним саме Володимир Путін віддав розпорядження Міноборони про те, що літак Пригожина потрібно збити. Військові дослідники вважають, що з його боку це була спроба затвердити своє домінування і помсту за приниження 24 червня.

А ще 23 серпня прокремлівські ЗМІ повідомляли про формальне відчуження генерала Сергія Суровікина від командування ВКС РФ із-за дружби з творцем ЧВК "Вагнер", що теж виглядає як помста.

До речі, після ліквідації Євгенія Пригожина в РФ не виключено усунення і інших крупних фігур. Про це в інтерв'ю Главреду заявив журналіст і публіцист Олександр Сотник.

"Хто наступний? Хто завгодно. Хто увійде до резонансу з мохнатікамі", - підкреслив він.

У цьому контексті він нагадав про те, що Ігоря Гіркина російські силовики вже "заховали подалі".

"В Гіркина, звичайно, теж дуже обтяжена біографія, але його заховали, щоб, не дай Бог, не з'явився який-небудь відчайдушний харізматік, який може повести за собою", - пояснив він.

В той же час співбесідник вважає, що потенційними кандидатами на усунення в РФ можуть бути противники режиму диктатора Володимира Путіна.

"Зараз Путін проводитиме відчайдушне чищення, зачищатиме всіх, кого лише зможе. Якщо він до цих пір не зачистив Ковальчуков, значить, є якісь вагомі причини, по яких він не може цього зробити. Так само себе у відносній безпеці відчуває і Сергій Борисович Королев, заступник Бортникова, але що грає проти Бортникова. Тому будемо спостерігати, хто буде наступним", - впевнений Сотник.

Читайте також:

Путіну доведеться припинити вторгнення в Україну: у США розповіли, до чого призведе контрнаступ ЗСУ

Головну бабусю Путіна розіграли телефоном: вона зрадила Кремль і прокричала "Слава Україні". Відео

Москва не захищена від ударів, Путін наказав посадити генерала, відповідального за ППО

Після допиту, який Путін влаштував у прямому ефірі, чиновник навіть забув, як пити воду зі склянки. Відео