Всі українці вже помітили, що літо 2023 року йти не хоче. Як говориться в одній пісні - "воно вирішило людям подарувати все тепло, яке залишилося". Водночас перші ознаки приходу восени 2023 року в Україні вже можна спостерігати вранці у вигляді туманів. А деякі синоптики заявляють уже про перші заморозки.

Так, наприклад, відомий синоптик кандидат географічних наук Ігор Кібальчич заявив, що найближчими днями погодні умови в Україні формуватимуться під впливом антициклону "Patricia", який прийде до нас із півночі Європи. Він сприятиме проникненню арктичної повітряної маси у південніші широти, тому температурний фон знизиться на кілька градусів.

Більше того, за словами експерта, у Чернігівській, Київській та Житомирській областях 10 вересня й зовсім можливі перші заморозки на поверхні ґрунту, особливо в низинах, балках, уздовж річок та по берегах невеликих водойм.

Водночас синоптики Укргідрометцентру не прогнозують заморозки на найближчі три дні. Експерти кажуть, що Україна продовжує перебувати під впливом антициклону, тож утримається переважно сонячна погода з комфортною температурою вдень.

Так, в Укргідрометцентрі заявили, що у суботу, 9 вересня, погода порадує комфортним теплом вдень. Втім, за їхніми словами, ніч все-таки буде прохолодною – температура повітря опуститься до +6°. Теплішою ніч буде крайньому півдні — обіцяють до 15° тепла.

Окрім того, у суботу в Україні мінлива хмарність. Опадів синоптики не прогнозують. Вітер хмарно з проясненнями, 3-8 м/с.

Вдень на переважній більшості території повітря прогріється до +20-25°. Значно тепліше буде на Одещині та Закарпатті: вдень стовпчики термометрів покажуть до +28°. Свіжа ж буде у східних та північно-східних областях – лише +14-19°.

Погода 10 вересня

У західних регіонах малохмарно, без опадів. Вночі та вранці місцями очікуються тумани. Температура повітря вночі становитиме +3…+8 °С, на Прикарпатті та Закарпатті +7…+12 °С. Вдень повітря прогріється до +22…+27 °С.

У північних областях очікується сонячна та суха погода. "Температура повітря вночі опуститься до +2…+7 °С, у Чернігівській та Київській областях на поверхні ґрунту місцями можливі заморозки до -3 °С. Вдень максимальна температура у регіоні становитиме +18…+23 °С", - прогнозують синоптики.

У центральних областях також очікується суха та сонячна погода. Температура повітря вночі коливатиметься в діапазоні +3…+8 °С, вдень повітря прогріється до +18…+23 °С.

У південних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +5…+10 °С, у Криму та Одеській області до +13 °С. Вдень +19…+24 °С.

У східних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер північний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +4…+9 °С, вдень +17…+22 °С.

Коли до України прийдуть дощі - прогноз

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, наступного тижня в Україну повернуться опади. Вона каже, що атмосферний вронт принесе нам дощі 13-15 вересня.

Читайте також:

На вулиці всі будуть обертатися: у мережі показали найновіший та найдорожчий кросовер Toyota Century

Три прості хитрощі, які допоможуть вибрати стиглу та солодку диню

Церковне свято 9 вересня: як воно пов'язане з дітьми й що заборонено робити