Як вибрати дійсно солодку і стиглу диню

При покупці дині потрібно зробити таке:

  • Понюхайте диню

Стиглі плоди мають легкий фруктовий аромат: вони пахнуть грушею та медом. Якщо диня не пахне чи є трав'янистий запах — її зірвали зарано, у період так званої технічної стиглості, щоб без проблем довезти до споживача. Дорогою диня може дозріти, але по-справжньому солодкою буде навряд. Якщо ж запах надто нудотний, з відтінками тліну — диня перележала своє і вже почала псуватися. Приторний запах ще може свідчити, що диню перегодували добривами.

  • Подивіться на колір і натисніть на шкірку

У гарної дині – рівномірний колір плода. У деяких сортів на поверхні є сіточка - вона у зрілої дині проявляється чіткіше, так само, як і смуги у смугастих сортів.

Шкірка дині має бути пружною. Якщо на ній є зелені плями - незріла диня, темні і коричневі плями - плід перестиг або вже почав псуватися.

Натисніть на шкірку - у стиглої дині вона злегка проминається, але потім зникає. Якщо ж вм'ятина після натискання залишається - швидше за все диня перестигла.

  • Як вибирати диню за вагою

Візьміть диню в руки: якщо вона трохи важча, ніж ви очікували, є більша ймовірність, що диня смачна і стигла. Якщо надто легка — перестигла, а дуже важка і до того ж тверда, то отже, не визріла.

Читайте також:

Більше їх не побачите: популярна автомобільна марка припиняє випуск машин. В Україні їх любили

У нього вже зуби випали: що відомо про стан Єфремова, який відбуває термін

Без цих документів не випустять із України: змінилися правила виїзду за кордон для деяких українців