З 1 червня 2023 року в Україні суттєво зросла вартість електроенергії. Ціна за світло тепер становить 2,64 грн/кВт-год. Це означає, що українці будуть платити більше за світло, особливо взимку, коли споживання електроенергії зростає.

Компанія Yasno підказала, як зменшити платежі за електроенергію без необхідності скорочувати споживання, інформує сайт "НаПенсії".

Один зі способів, як зекономити на тарифі за електрику, – це встановлення двозонного лічильника.

Двозонний лічильник відрізняється від звичайного тим, що він враховує не лише спожиту електроенергію, а й час її споживання. Він окремо фіксує обсяг електроенергії, спожитої вдень з 7:00 до 23:00 та вночі з 23:00 до 07:00. Таким чином, власники двозонних лічильників можуть користуватися “нічним” тарифом та оплачувати електроенергію спожиту з 23:00 до 07:00, за ціною вдвічі нижчою – не 2,64 грн, а 1,32 грн.

Наприклад, сім’я з чотирьох осіб, яка споживає в середньому 300 кВт-год електроенергії на місяць, може заощадити до 300 гривень на місяць, встановивши двозонний лічильник.

Двозонні лічильники встановлюються коштом споживачів. Вартість встановлення двозонного лічильника разом із його параметризацією становить від 3000 гривень.

Щоб встановити двозонний лічильник, потрібно звернутися із заявою до обслуговуючої компанії.

Читайте також:

Цим секретом діляться не всі: що потрібно зробити у день зарплати, щоб гроші завжди водилися

Українців попередили: у яких місцях тепер вручатимуть повістки

Приватбанк пояснив, звідки береться "комісія-невидимка" під час використання картки