США провели черговий випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III. Старт був здійснений з бази Ванденберг у штаті Каліфорнія.

Детальніше про запуск новітньої міжконтинентальної ракети США інформує сайт Факти та коментарі.

Повідомляється, що ракету було запущено без ядерних боєголовок. Навчальна головна частина ракети пролетіла близько 6,8 тисячі кілометрів і впала на американському полігоні в районі атола Кваджалейн на Маршаллових островах.

Випробування було заплановано заздалегідь і не є реакцією на недавні випробування ракети «Сатана» Росією. До речі, це вже третє випробування Minuteman III в поточному році.

Minuteman III – це твердопаливна міжконтинентальна балістична ракета, що перебуває на озброєнні армії США з 1970 року. Її дальність становить 12 тисяч кілометрів. Це єдина МБР шахтного базування у складі стратегічних ядерних сил США.

На даний момент США мають у своєму розпорядженні 400 таких ракет, кожна з яких здатна нести до трьох ядерних боєголовок. Ракети несуть бойове чергування в шахтних пускових установках у позиційних районах поблизу авіабази Малстром у штаті Монтана, авіабази Воррен у штаті Вайомінг і авіабази Майнот у штаті Північна Дакота.

Читайте також:

Путін дуже наляканий, точку неповернення пройдено: у ГУР розповіли про те, що відбувається в Кремлі

У Лаврова нарешті визнали, що Крим належить Україні. Фото

У Путіна зробили несподівану заяву про похорон Пригожина