Жінка, яка зізналася в крадіжці троянд із солдатської могили в Рівненській області, постала перед судом, під час якого повністю зізналася у скоєному та висловила каяття у своїх діях. Нею рухало бажання подарувати квіти невістці на день народження. Радивилівський районний суд засудив її на один рік умовно.

Про це повідомляє «ТСН»

Інцидент стався вранці 10 квітня 2023 року на цвинтарі у селі Козин Дубенського району, де вона зняла з могили солдата 20 квіток троянд і зникла з місця події. У судових документах зазначено її зневагу до суспільних моральних принципів, які стосуються поваги до померлих та місця їх останнього упокою.

"Презируючи моральні підвалини суспільства щодо поваги до померлого та місця його поховання (жінка – ред.) підійшла до могили і руками дістала квіти троянди у кількості 20 штук, з якими залишила місце скоєння кримінального правопорушення", - йдеться у матеріалах справи.

Жінка пояснила, що того дня вона відвідала могилу тестя, побачила гарні троянди та вирішила подарувати їх невістці на день народження. Хоча вона перебувала на обліку у психіатра з 1998 року, судово-психіатрична експертиза встановила, що на момент скоєння злочину вона не страждала на жодні психічні розлади і усвідомлювала наслідки своїх дій.

Читайте також:

Якщо дуже хочеться, але немає часу: рецепт найсмачнішого "ледачого" лечо відразу на шість банок

Йдуть перші заморозки: коли вони почнуться на ґрунті та в повітрі. Синоптики попередили

Дуже висох і став ще нижчим на зріст: як Путін зганьбився, зустрічаючи Ердогана на сходах. Відео