Українці, які постраждали під час війни з Росією, мають змогу отримати допомогу не лише у вигляді гуманітарної підтримки, а й фінансової допомоги.

Докладніше про те, на який новий вид допомоги можуть претендувати українці, інформує "НаПенсії".

Благодійний фонд Карітас Івано-Франківська продовжує надавати підтримку людям у ці важкі часи. Фонд зараз відкрив реєстрацію для отримання фінансової допомоги для переселенців у розмірі 6660 грн.

Фінансову допомогу від Карітас Івано-Франківська можуть отримати громадяни, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Бурштинській та Рогатинській територіальних громадах та відповідають таким критеріям уразливості:

– Глава сім'ї є жінкою (вдова, самотня мати, розлучена жінка), статус якої підтверджується документами.
- У сім'ї є неповнолітні діти віком до 18 років.
- У складі сім'ї (мати, батько та діти) є особи з інвалідністю I або II групи або дитина з інвалідністю віком до 18 років, або людина з тяжкими фізичними чи психічними обмеженнями.
- Сім'ю було евакуйовано з територій, на яких проходять бойові дії.
- Жоден із членів сім'ї не отримував грошової допомоги від інших організацій за останні 3 місяці.
- дохід сім'ї, включаючи виплати для переселенців, не перевищує 5 400 грн на місяць на одного члена сім'ї (це підтверджується довідками про доходи).

Для отримання фінансової допомоги необхідно заповнити та надіслати заявку, яку можна знайти за посиланням, зазначеним вище. У заявці потрібно вказати наступну інформацію: адресу електронної пошти, ПІБ, контактний номер телефону, місце проживання, звідки ви прибули, кількість людей у ​​сім'ї та ін.

Після реєстрації з вами зв'яжеться фахівець організації та призначить час для подальшої реєстрації.

Поступово відкриватимуться реєстрації на отримання фінансової допомоги в інших територіальних громадах Калуського та Івано-Франківського районів.

Читайте також:

Названо мобільних операторів, які не повністю готові до відключень світла. Майте на увазі

Хтось зрадіє: яку мінімалку почнуть отримувати українці після її перерахунку

Чи потрібно знімати готівку з карток і робити заначки: українцям розповіли, чого чекати восени та взимку