Вересень – період переходу від літа до осені, коли погода може бути дуже спекотною, або одразу морозною. Вересень дуже непередбачуваний, і в цьому його особливість та неймовірний шарм. Проте українцям потрібно точно знати погоду, щоб встигнути підготувати до заморозків сади та городи, а також нерви та запаси на випадок блекаутів та масового ракетного обстрілу з боку Росії.

За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, цього місяця очікується значне зниження температур, а перші заморозки на ґрунті можуть з'явитися у другій половині місяця. Докладніше про це інформує Meteoprog.

Кібальчич також зазначає, що низькі температури можуть фіксуватися не лише на землі, а й у повітрі, особливо у західних областях та на крайній півночі України.

Прогноз для погоди в Україні у вересні передбачає, що місяць буде відносно теплим, але нестача опадів буде характерною для більшості областей. Середньомісячна температура повітря може коливатися від +15 до +20°С, що вище за кліматичну норму на 1-3°С. Кількість опадів очікується у межах від 25 до 65 мм, з можливими відхиленнями у західних областях до 70-100 мм.

Перша декада вересня буде теплою та навіть спекотною на деяких територіях. Максимальні денні температури можуть досягати від +24 до +33 ° С, а вночі вони будуть знижуватися до +10 ... +20 ° С, залежно від регіону. У цей час очікуються дощі, переважно у західних, центральних та північних областях.

У другій і третій декадах опади стануть рідкісними по всій країні, а східні та південні області будуть піддані посиленню посухи. Температура повітря продовжить знижуватися, і очікується, що нічні мінімальні значення становитимуть близько +6...+13°С, а денні - приблизно +20...+26°С. У південних регіонах очікується вища температура близько +12...+28°С.

У другій та третій декадах вересня очікується малоймовірність опадів по всій Україні. Локальні дощі можуть випадати лише у деяких районах правобережжя. Однак у східних та південних областях посилення посухи буде значним, і рівень пожежної небезпеки може досягати 5-го класу.

Температура повітря продовжуватиме знижуватися як вдень, так і вночі. У нічний час очікуються мінімальні значення близько +6...+13°С, а вдень повітря прогріватиметься до +20...+26°С. У південних районах нічні температури будуть теплішими, близько +12...+18°С, а денні значення можуть досягати +22...+28°С.

Таким чином, вересень в Україні буде перехідним місяцем, що характеризується зниженням температури та можливою появою заморозків. Очікується тепла погода, але нестача опадів може призвести до проблем із посухою у східних та південних областях. Приготуйтеся до переходу в осінній сезон і насолоджуйтесь теплими днями з гарними осінніми краєвидами.

Читайте також:

Тепер проблему вирішено: Укрпошта розповіла, як отримати пенсію та соцвиплату за кордоном

Потрібно встигнути подати заяву: пенсіонерам розповіли про нюанси виплат

Добра допомога: мешканцям українських сіл виплатять гроші на підтримку городів. Що потрібно знати