В Україні відновлено процеси перевірки лічильників комунальних послуг, що викликає побоювання в деяких українців щодо можливих маніпуляцій зі свідченнями та покарань у вигляді штрафів. Проте, існує важливе правило, дотримання якого необхідне захисту своїх прав.

Докладніше про те, без якого документа перевірка газового лічильника призведе до проблем, інформує ГазПравда.

Згідно з інформацією, перед початком демонтажу лічильника газу представник облгазу має провести попередній огляд лічильника. Це включає перевірку його наявності механічних пошкоджень, ознак несанкціонованого втручання, стану пломб, різьбових з'єднань та наявності перевірочного тавра. Важливо, щоб цей огляд проводився у присутності власника будинку чи квартири.

Результати огляду та поточні показання лічильника мають бути зафіксовані в Акті про демонтаж лічильника. Цей акт складається у двох примірниках, один із яких залишається у споживача, а інший передається облгазові. Тому власнику необхідно зберігати цей акт до завершення процесу перевірки лічильника та його повернення на місце на випадок виникнення спірних ситуацій.

Наступним кроком є ​​демонтаж лічильника та його транспортування працівниками облгазу на місце перевірки. Важливо пам'ятати, що демонтаж відбувається лише у присутності споживача. Захист прав споживача включає право на фото- та відеофіксацію дій співробітників облгазу під час попереднього огляду лічильника.

Таким чином, дотримання цих правил допоможе українським споживачам убезпечити себе від можливих неправомірних дій та спірних ситуацій під час перевірки лічильників обліку комунальних послуг.

Читайте також:

Це треба знати: в Україні змінили правила здобуття спадщини. Важливі нюанси

Зачепить кожного пенсіонера: розпочнуться перевірки, можна залишитися без виплат. Кому загрожує

Хтось із українців може отримати 100% знижку на оплату газу. Роз'яснення