Введення нових методів садівництва може допомогти зробити ваш сад дивовижним та унікальним. І в цьому випадку йдеться про методи поливу. Наприклад, влітку, коли троянди можуть відчувати дефіцит заліза, забезпечення їм достатньої кількості води відіграє важливу роль. Однак, з приходом осені, багато садівників помилково продовжують рясний полив троянд у вересні та жовтні. Але насправді це може бути протилежним підходом, оскільки надмірна кількість вологи після закінчення літа може зашкодити рослині.

Докладніше про найпоширенішу помилку догляду за трояндами у вересні читайте в нашому матеріалі.

Насамперед, необхідно враховувати погодні умови та орієнтуватися на їх зміни. У періоди з великою кількістю дощів троянди можуть отримати достатню кількість вологи, тому додатковий полив не потрібний. Однак у періоди сухої погоди слід звернути увагу на зволоженість ґрунту.

Якщо ви впевнені, що поверхневий шар ґрунту на кілька сантиметрів просочений вологою, то додатковий полив не потрібний. Але якщо дощів не було протягом тривалого часу і ґрунт висох, то троянди слід полити.

Важливо пам'ятати, що останній полив повинен бути виконаний за кілька тижнів до стійких морозів. Це дозволить трояндам підготуватися до зимівлі та зберегти здоров'я. У цей період варто зменшити полив до мінімуму, щоб не створювати зайву вологість, яка може зашкодити коріння троянд.

Окрім поливу, важливо також провести інші заходи для захисту троянд в осінній період. Наприклад, можна підстригти їхні гілки і видалити квіти, що відцвіли, щоб стимулювати зростання нових пагонів, які будуть більш стійкими до холодів. Також рекомендується мульчувати ґрунт навколо троянди, щоб зберегти його теплоту та вологу.

Всі ці заходи допоможуть вашим трояндам пережити осінній період і підготуватися до зими. Унікальність вашого саду виражатиметься не тільки в красі квітів, але й у турботі та увазі, яку ви приділяєте кожній рослині.

Читайте також:

Продається в будь-якій аптеці: завдяки цьому засобу ваші троянди будуть цвісти навіть восени

Троянди цвітимуть до пізньої осені: підгодуйте їх цим простим засобом з аптеки

Попелиці на трояндах більше не буде: використовуйте ці прості засоби. Вони є у кожному будинку