Усі рибалки знають, що якщо в планах зловити товстолобика, то рибалка буде, як мінімум, цікавою, адже ця риба так просто "в руки" не дасться.

Ще б пак, товстолоби або як їх ще називають "срібні коропи" мають досить великі обсяги - в середньому їх довжина досягає 1,5 метра, а вага, у свою чергу, перевищує 27 кілограм. При цьому голова товстолоба така велика, що займає п'яту частину від розміру всього тіла.

Цікаво, що зафіксовано випадки, коли рибалки виловлювали рибу вагою 50 кілограм.

Ця риба виділяється з інших водних жителів як рисами характеру, а й зовнішнім виглядом – товстолобик має широкий лоб і рот. Цікаво, що рот риби немає зубів і здається, що він розташований у перевернутому вигляді. Відразу можна подумати, що у товстолоба немає рота, а на його місці розташована губка або зябра, які зрослися. Завдяки такій структурі дана риба може легше ловити своє основне джерело їжі – планктону.

Товстолобика спеціально вирощують у штучних умовах для очищення водойми. Тіло товстолобика може бути довгим та великим. Незважаючи на це, його тіло вкрите досить дрібною лускою.

При зниженні температури води до позначки +8 градусів риба починає активно нагулювати жир. Товстолобик здатний прожити близько 20 років, якщо цьому сприяють комфортні умови проживання: тепла вода та достатня кількість їжі.

Днями мешканець села Богородичин Івано-Франківської області у водоймі впіймав гігантського товстолоба вагою понад 13 кілограмів.

Фото трофею опублікували на сторінці "Рибак с.Богородичин" у Facebook .

На відео також видно, що чоловікові не одразу вдалося витягти з водойми рибу. Все через величезні розміри.

Читайте також: