Тема з осіннім підвищенням цін на продукти не залишає байдужими нікого. Щороку у вересні відбувається те саме - ціни летять вгору, ніби супутники Ілона Маска.

Нещодавно було оголошено про те, як зміняться ціни на продукти харчування цієї осені. Борщовий набір, яблука та виноград стануть дешевшими, тоді як імпортні фрукти залишаться дорогими. Ціни на м'ясо збільшаться ближче до кінця сезону. Докладніше про те, що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі, інформує finance.today.ua.

ПОДОРОЖЧАННЯ М'ЯСА

Яловичина, такі як гуляш та ребра, подорожчали на 0,6-0,9% з початку літа і зараз коштують 245,16 грн/кг та 160,48 грн/кг відповідно.

Куряча тушка коштує 78,80 грн/кг, а філе – 148,27 грн/кг. Стегна та гомілки стали дешевшими на 9,7% та 5,8% і тепер коштують 100,45 грн/кг та 74,95 грн/кг відповідно.

Невелике підвищення цін на свинину відбулося у серпні, але очікується, що вони залишаться майже такими ж, як у серпні. Проте, ціни на м'ясо у жовтні-листопаді підвищаться на 5% через збільшення витрат на виробництво, таких як паливо, електроенергія та корми.

ПОДОРОЖЧАННЯ ОВОЧІВ

Борщовий набір на каструлю в 3 літри восени коштує 100 грн, а пісний – 40 грн. Очікується зниження цін на овочі через більшу пропозицію на ринку.

Картопля подешевшає до 10 грн/кг (-16%), буряк – до 12 грн/кг (-12%), капуста – до 9 грн/кг (-7%), морква – до 12 грн/кг (-11%), цибуля - до 12 грн/кг (-7%).

Більшість овочів в Україні вирощується на приватних фермах, і їх використовують як для споживання у свіжому вигляді, так і для продажу та переробки.

ПОДОРОЖЧАННЯ ФРУКТІВ

У вересні ціни на фрукти не зміняться або деякі навіть подешевшають.

Яблука продаватимуться по 15-20 грн/кг, виноград - по 85 грн/кг. Ціна на апельсини становитиме 75 грн/кг, лимони – 70 грн/кг, а банани – 40 грн/кг.

Читайте також:

Українців попередили: алгоритм розрахунку пенсій можуть міняти. Що розповів міністр

Виїзд за кордон з 1 вересня: кому з чоловіків дозволять залишити Україну

Пенсіонерам порадили знімати гроші з карток: із чим це пов'язано і що потрібно знати