За даними служби метеорологічного моніторингу Wisemeteo, вересень у Києві цього року очікується аномально теплим, з мінімальною кількістю опадів. Температура повітря цього місяця прогнозується на 1-1,5 градуса вище за норму.

Про це повідомляється на сайті «apostrophe»

Прогноз погоди вказує на те, що початок вересня у Києві принесе комфортні умови з невеликою кількістю опадів або без них. Очікується температура повітря від +6°C до +23°C. Погода в цей період очікується ясна та безхмарна. Хоча іноді можуть випадати опади, вони не будуть рясні та часті.

Третій тиждень вересня прогнозується невелике похолодання, температура вночі опуститься приблизно до +5°C. Денна температура очікується від +13 до +21°C. Протягом місяця у Києві очікується високий атмосферний тиск, що призведе до нечастих опадів. Сухі умови можуть спричинити підвищену пожежну небезпеку.

Погода в Україні на вересень
Погода в Україні на вересень

Це було за недавнім періодом аномальної спеки, коли 27 серпня були зафіксовані рекордні температури. Ніч була надзвичайно теплою, денні температури досягли рекордних значень, а середня денна температура за цей день склала +26,9°С, що стало рекордом за період спостереження.

Читайте також:

Можете пишатися, якщо ви у списку: які прізвища походять із Київської Русі

Навіть у туалеті чистіше: названо 5 найбрудніших місць на кухні, про які не всі знають

Навіть якщо дуже хочеться, краще не ризикувати: кому не можна їсти диню