У рамках роботи з загальної мобілізації в Україні секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов в інтерв'ю представив інформацію. Він пояснив, що процес мобілізації проводиться за новим планом, і потреби одночасного набору до армії 300 тисяч осіб немає. Процес триває вже два місяці, і плани військових реалізуються.

Про це повідомляє «obozrevatel»

Данилов наголосив, що, як і у будь-якому складному починанні, можуть виникнути труднощі та проблеми, але поточний процес мобілізації не потребує надмірної суспільної уваги. Він також зазначив, що зростання випадків хабарництва, що останнім часом розкриваються, серед військових комісарів істотно не вплинуло на загальну кількість мобілізованих осіб.

«У нас немає такого, що це якийсь процес [мобілізації], про який треба так голосно розповідати всім. Чи є якісь проблеми? Ну, так, звичайно, є, як у будь-якої справи. Але це не максимально критично», – каже чиновник.

Він також торкнувся того факту, що солдати, які отримали серйозні поранення і частини тіла, що втратили, часто повертаються на передову після одужання, демонструючи рішучість і стійкість українських військ.

Щодо відстрочок від мобілізації, то в Постанові Кабінету Міністрів № 76 зазначено, що працівникам стратегічно важливих для економіки підприємств під час війни можуть бути надані відстрочки, проте ці відстрочки можуть бути скасовані за певних обставин. Відкликання може статися після закінчення терміну його дії, виконання підприємством мобілізаційного завдання, надання підприємством послуг для забезпечення військових потреб, втрати підприємством статусу критичної важливості, ліквідації підприємства, звільнення з посади військовозобов'язаної особи на військову службу від підприємства.

Читайте також:

Господиням це стане в нагоді: як швидко позбутися харчової молі на кухні або в будинку

Доплата у 50 тисяч гривень: військовим розповіли, хто отримає додаткові гроші

Взимку ви з'їдатимете по банку на день і проситимете добавки: рецепт салату з помідорів з рисом