Дмитро Медведєв, заступник голови Ради безпеки Російської Федерації, вкотре виступив із погрозами та попередженнями, цього разу спрямованими на адресу України та країн Заходу. Його заяви були викликані тим, що західні партнери дозволили Україні завдавати ударів по територіях, окупованих Росією. У відповідь Медведєв зробив різкі заяви у своєму Telegram-каналі, звинувативши західні країни в тому, що вони стали "співучасниками" у конфлікті, який Росія ініціювала проти України.

Про це пише «obozrevatel»

Медведєв заявив, що ці дії у відповідь потенційно можуть перерости ситуацію в глобальну війну за участю всіх країн НАТО. Він посилався на таких історичних особистостей, як Ленін і Хрущов, а також на цитати з Біблії, щоб наголосити на своїй стурбованості з приводу «наближення апокаліпсису».

Фоном для заяв Медведєва стала заява українського уряду про те, що він отримав від своїх західних партнерів схвалення на завдання ударів по будь-яких російських об'єктах на окупованих українських територіях. Цей крок ще більше посилив напруженість: український уряд заявив, що він використовуватиме безпілотні літальні апарати (БПЛА) для завдання ударів по військових цілях на окупованих Росією територіях, включаючи Крим.

Скрін посту Медведєва
Скрін посту Медведєва

Тривалий конфлікт між Росією та Україною призвів до посилення риторики та погроз з обох сторін. Заяви Медведєва відображають напруженість ситуації та зростаюче занепокоєння щодо можливості подальшої ескалації.

Читайте також:

У Лаврова нарешті визнали, що Крим належить Україні. Фото

Прям як "горбатий" Запорожець, але квадратніший: китайці показали найдешевший електрокросовер

Захочеться з'їсти дві тарілки за один раз: рецепт справжніх китайських пельменів із секретом