Любителі садівництва та дачного господарства знають, що правильне зберігання помідорів може стати запорукою їхнього швидкого дозрівання та соковитою, смачною врожайною нагородою. Але як слід зберігати ці плоди, щоб вони радували нас своєю яскравістю та ароматом? Це питання ще більш актуальне, коли йдеться про збирання ще незрілих помідорів та їх подальше дозрівання в домашніх умовах.

Докладніше про те, як потрібно скласти вже зірвані зелені помідори, щоб вони швидко почервоніли, читайте у нашому матеріалі.

Зауважимо, що дозрівати може лише помідор, який досяг технічної стиглості - відповідного розміру і міняти колір. Багато досвідчених дачників вважають за краще знімати зелені плоди і залишати їх усередині для дозрівання. Це запобігає ризику зараження томатів фітофторозом, особливо в середині серпня.

Щоб помідори дозріли максимально швидко, їм потрібні ідеальні умови. По-перше, необхідно забезпечити оптимальну температуру. Помідори погано переносять холод, навіть плоди, що дозріли, не рекомендується зберігати в холодильнику. Ідеальним варіантом буде темне, сухе та тепле місце, де температура близько +25 градусів.

Зазвичай помідори укладають у ящики, які можна розташувати на полиці. Помідори поділяють шарами, використовуючи газети чи папір. Потім щодня слід перевіряти плоди на дозрівання. За таких умов помідори зазвичай швидко стають червоними. Дозрілі плоди можуть бути використані для приготування їжі або вживання в сирому вигляді.

Читайте також:

Ваші помідори будуть кислими та недозрілими: не робіть цих помилок. Роз'яснення

Ви навряд чи здогадувалися: чому ваші помідори довго дозрівають і що потрібно зробити

Ви ними плюватиметеся: ось чому помідори можуть стати товстошкірими. Не повторюйте цю помилку