Вересень – чудовий час, щоб заготовити на зиму овочі. Для консервації підходять помідори, огірки, баклажани, перець, капуста.

Ще можна закрутити в банки соління з грибів, компоти зі слив та винограду, яблук та груш, варення з обліпихи, брусниці, калини, горобини та журавлини.

Починається консервація яблук, салатів із цукіні та патисонів. Цвітну капусту, болгарський перець, осінні ягоди та гриби можна заморозити.

Огородні культури у вересні виходять на фінішну пряму свого дозрівання і на початку осені вже можна готувати місце для картоплі, моркви, буряків та цибулі. Також у цей час починають займатися заготівлею коренів хрону, кукурудзи, часнику та квасолі.

Наприкінці вересня можна починати солити чи квасити капусту, помідорів та грибів. Ще варять аджику та борщові заправки, томатні соуси та пасту.

Любителі пікантних запасів у вересні можуть заготовити на зиму кавуни та дині.

Головні овочі вересня

  • Помідори
  • Огірки
  • Баклажани
  • Болгарський перець
  • Капуста
  • Кабачки
  • Патісони
  • Кольорова капуста
  • Картопля
  • Морква
  • Буряк
  • Цибуля
  • Часник
  • Хрін
  • Квасоля
  • Кукурудза

Головні фрукти вересня

  • Яблука
  • Груші
  • Персики
  • Сливи
  • Кавун
  • диня
  • Калина
  • Брусниця
  • Вони застрягли
  • Журавлина
  • Горобина
  • Виноград

Обвал ціни вдвічі: в Україні рекордно подешевшав найпопулярніший овоч

Ой, не треба мене вмовляти, я й так погоджуся спробувати це! Справжній одеський форшмак за старовинним рецептом

Щасливий вересень: у які дні найкраще переїжджати, відзначати весілля та купувати авто