Існує цікавий спосіб для українців отримати знижку на оплату газу. Відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", певні категорії людей мають право на знижку 100% на газ, дозволяючи їм заощаджувати на своїх рахунках.

Кому надається знижка у 100%? Про це повідомляє РБК-Україна.

До списку привілейованих категорій входять:
- особи, які стали інвалідами внаслідок війни;
- члени сім'ї померлого ветерана війни;
- особи з визначними заслугами перед Батьківщиною;
- батьки загиблого, який має високі нагороди;
- вдови (вдівці) осіб із високими нагородами.

Залежно від наданої пільгової категорії громадянам встановлюється різний відсоток знижки на газ. Він може становити 75%, 50% чи повні 100% у середньому обсязі споживання.

Однак, пільга надається лише на соціальну норму споживання газу, яка визначається у кожній сім'ї окремо залежно від кількості членів сім'ї та обсягу споживання газу.

Щоб отримати пільгу, сім'ї повинні відповідати умовам, таким як сукупний дохід, який не повинен перевищувати встановлений рівень для отримання податкової соціальної пільги.

Оформити знижку можна через офіційний сайт Пенсійного фонду, Пенсійний фонд або уповноважених осіб територіального товариства. Також можна звернутися до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Ці пільги та субсидії забезпечуються Пенсійним фондом України, виплати здійснюються готівкою.

Таким чином, українці, які належать до привілейованих категорій, можуть скористатися знижками на газ та заощадити на своїх витратах.

Читайте також:

Це треба знати: в Україні змінили правила здобуття спадщини. Важливі нюанси

Зачепить кожного пенсіонера: розпочнуться перевірки, можна залишитися без виплат. Кому загрожує

Зачепить багатьох українців у Чехії: виплати на житло скоротять, допомога теж