Сполучені Штати разом з іншими країнами світу активізують зусилля щодо притягнення Росії до відповідальності за її роль у конфлікті. Нові санкції проти країни-ізгою буде оприлюднено сьогодні, що підтвердив президент США Джо Байден.

Про це пише «rbc»

Коли Україна відзначає День незалежності, президент Байден визнав стійкість країни перед агресивною кампанією Путіна за територіальні завоювання та владу. Він зазначив, що вже понад півтора року українські сім'ї стикаються з постійною загрозою російських ракет та неослабними атаками. Попри ці проблеми народ України залишився стійким.

Президент Байден наголосив, що з моменту першого російського вторгнення мужні українці люто захищали суверенітет та територіальну цілісність своєї країни. Їхня рішучість є свідченням цінності боротьби за свободу.

Президент підтвердив прихильність Сполучених Штатів до співпраці з глобальними партнерами у зміцненні здатності України протистояти російській агресії, підтримці основних принципів Статуту ООН та сприянні реалізації безпечного, процвітаючого та незалежного майбутнього України.

Президент Байден наголосив на непохитній та постійній підтримці України з боку США. У тандемі зі своїми союзниками США надаватимуть постійну допомогу та докладатимуть зусиль до того, щоб Росія була притягнута до відповідальності за свої військові злочини та звірства проти України.

Оголошуючи про запровадження нових санкцій, президент Байден заявив, що ці заходи спрямовані на притягнення до відповідальності винних у насильницьких переміщеннях та депортаціях. Крім того, санкції спрямовані на забезпечення повернення українських дітей до своїх родин, підтверджуючи відданість Сполучених Штатів справедливості та благополуччю України.

Читайте також:

Цей хрускіт збуджує апетит, навіть якщо ви щойно поїли: рецепт маринованої молодої капусти по-грузинськи

Розбитий ніс та губи, зламана рука: відома українська телеведуча розповіла про фатальний день

Це вже кінець: Путін не в змозі захистити Москву та мешканців столиці РФ. Що розповіли у ГУР