Пенсійна система в Україні має певні складнощі, які визначають розмір пенсії, яку отримає людина, виходячи з її внесків та стажу роботи.

Про це повідомляє «obozrevatel»

Українець, який сплачує внески із середньої зарплати, може розраховувати на отримання пенсії у розмірі близько 29% від свого звичайного доходу. Це означає, що пенсія становитиме приблизно 29% від середньої зарплати, що становить близько 4,5 тис. грн.

Якби хтось офіційно отримував лише мінімальну заробітну плату, його пенсія була б набагато нижчою – 2093 гривні.

Для отримання пенсії у розмірі 10 000 гривень офіційна зарплата людини має становити близько 33 300 гривень – це прибуток, з якого розраховуються внески.

Вимоги до пенсійного віку та стажу роботи з роками змінювалися. Зараз, наприклад, щоб вийти на пенсію у 60 років, потрібно мати 30-річний стаж, і згодом ці вимоги зростатимуть. До 2028 року для виходу на пенсію потрібно 35 років вислуги.

Збільшення пенсійних вимог було розроблено з метою стимулювати формальну зайнятість та уникнути загального підвищення пенсійного віку. Однак такі фактори, як пандемія коронавірусу та війна, що продовжуються, створили проблеми: деякі українці втрачають можливість формального працевлаштування, що потенційно впливає на їхню здатність виконувати пенсійні вимоги.

Загалом пенсійна система України включає сукупність внесків, стажу роботи та інших факторів, що визначають розмір пенсії, яку людина може отримати після виходу на пенсію. Змінний характер цих вимог, поряд із зовнішніми проблемами, може вплинути на здатність людей вийти на пенсію з бажаними пільгами.

Читайте також:

У банку захочеться лізти руками: рецепт салату на зиму з буряку, молодої квасолі та помідорів

Люди молилися та кричали: пілот пасажирського лайнера зайшов у туалет та помер. Як сідав літак

Тепер їздитимуть лише на "Жигулях" та "Москвичах": росіянам заборонили їздити на таксі-іномарках