Російського генерала Сергія Суровікін звільнено з посади командувача Повітряно-космічними силами Збройних Сил Росії. Це рішення було ухвалено після того, як він потрапив у немилість Кремля через його передбачувану участь у невдалому заколоті найманців приватної військової компанії "Вагнер". Заколот, очолюваний Євгеном Пригожиним, відомим як "кухар Путіна", мав на меті захопити владу і дістатися Москви, але зрештою зазнав невдачі.

Про це пише «obozrevatel»

Колишній головний редактор радіостанції "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов заявив про звільнення Суровікіна і згадав, що його передано у розпорядження Міноборони Росії. Однак російські ЗМІ зазначають, що офіційного підтвердження цього указу немає, і вони не знайшли згаданого документа у відкритому доступі.

Місцезнаходження Суровікіна залишається невідомим після невдалої спроби заколоту. Після інциденту він зник, і ходили припущення про його можливу участь та знання про повстання. У деяких повідомленнях навіть передбачалося, що він може перебувати під пильним наглядом або навіть під вартою через його ймовірну роль.

Ситуація навколо Суровікіна залишається незрозумілою, а суперечливі повідомлення посилюють невизначеність довкола його статусу. Офіційно в уряді Росії заявили, що Суровікін перебуває у відпустці.

Читайте також:

Солодкі та з хрусткою скоринкою: рецепт яблук, запечених у дріжджовому тісті. Робляться у духовці

Чоловік одразу зачарувався: мешканцю Львівщини видали 20 тисяч гривень за помилковий порядок денний

Дівчина прийшла на перше побачення без одягу, але хлопець цього довго не помічав. Фото