Повідомляється, що Вищий антикорупційний суд України конфіскував майно, яке належить Міністерству оборони Білорусі, зокрема, компоненти електричної системи запуску літаків. Цей крок є результатом позову Міністерства юстиції України проти Республіки Білорусь, санкціонованого на підставі закону України "Про санкції".

Про це пише «ТСН»

Серед конфіскованого майна – авіаційна пускова установка СВ-25ТЛ, яка використовується для запуску двигуна українського підприємства "Мотор Січ". Цей двигун призначений для встановлення як на пасажирські, так і транспортні літаки. Передбачається, що комплектуючі були або закуплені в Україні, або відправлені туди на ремонт до виникнення суттєвого конфлікту.

Ця ситуація, ймовірно, є частиною більш масштабних судових позовів, ухвалених Міністерством юстиції України з метою націоналізації майна, що належить Міністерству оборони Білорусі, а також російській компанії «Волга-Дніпро». Деталі цієї справи вказують на напруженість та правові суперечки між Україною, Білоруссю та Росією у контексті регіональних конфліктів та геополітичної динаміки.

Читайте також:

Отримаємо винищувачі F-16 і що буде далі? У Повітряних силах розповіли про важливі тонкощі

Взимку ви з'їдатимете по банку на день: рецепт особливої ​​аджики з молодих кабачків, помідорів та перцю

Будьте готові: в Україні з'явиться новий вигляд дуже серйозної поліції у військовій формі