Президент України Володимир Зеленський "легковажно" відповів на питання щодо можливості обміну території на членство в НАТО під час свого візиту до Данії. На спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен Зеленський жартома запропонував запропонувати російський Білгород в обмін на членство в НАТО.

Про це пише «ТСН»

Відповідаючи на запитання щодо ідеї обміну територією на членство в НАТО, Зеленський уїдливо зауважив: «Обмін територією? Ми готові обміняти Білгород на членство в НАТО».

Контекст для цього жарту виник після того, як голова апарату генсека НАТО Єнс Столтенберг раніше згадав про можливість потенційного вступу України до НАТО шляхом поступки Росії частині своїх територій. Однак пізніше Столтенберг уточнив, що його заява була помилкою, а не формальною пропозицією.

МЗС України засудило подібні обговорення, вважаючи їх неприйнятними. У міністерстві висловили свою незгоду з цією ідеєю та наголосили, що такі заяви суперечать принципам територіальної цілісності та суверенітету України.

Володимир Зеленський не під яким приводом не збирається віддавати і шматочка землі України Росії. Так, це говорить про те, що Україна боротиметься за свої землі доти, доки на території не залишиться жодного окупанта.

Читайте також:

Знову додадуть грошей: пенсіонерів потішили черговими доплатами. Скільки підкинуть у гаманець

Взимку це стане вашою улюбленою закускою: рецепт маринованого салату з огірків "Ніжинський"

Прокотився на мопеді та отримав штраф у 40 тисяч гривень: чим ризикують українці