Ніхто не стане сперечатись, що пандемія коронавірусу, яка у 2020 році всього за два з половиною місяці поширилась практично на усі континенти і зачепила 80% країн світу, докорінно змінила життя і українців. Так, уряд був змушений ввести жорсткі заходи, що обмежували фізичне спілкування людей, а фінансові установи навпаки, часто послаблювали звичні процедури. Наприклад, Ощадбанк скасував свого часу проведення фізичної ідентифікації для пенсіонерів та тих українців, хто отримує соціальну допомогу. Наразі час повертатись до звичних регламентів, заявили у банку.

Стало відомо, що вже з 1 вересня 2023 року клієнти Ощадбанку, які отримують пенсію або соціальну допомогу серед ВПО, змушені будуть пройти процедуру фізичної ідентифікації в банку у зв'язку із закінченням карантину за COVID-19 та зміною нормативної бази.

Для процедури фізичної ідентифікації українцям необхідно буде з 1 вересня особисто звернутися до будь-якого із відділень установи.

Про це інформує прес-служба фінансової установи.

"З 1 вересня 2023 року Ощадбанк відновлює проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної (адресної) допомоги з числа переміщених осіб", - зазначено на сайті фінустанови.

При цьому уточнюється, що особи з електронним пенсійним посвідченням (ЕПП) та ВПО повинні проходити фізичну ідентифікацію у будь-якому відділенні Ощадбанку кожні шість місяців. До отримання ЕПП пенсіонери-переселенці повинні проходити фізидентифікацію кожні три місяці.

У разі непроходження фізичної ідентифікації видаткові операції за картковим рахунком в Ощадбанку зупинятимуться.

"Нагадуємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 637 від 05.11.2014 пенсіонерам — внутрішньо переміщеним особам, які мають електронне пенсійне посвідчення (ЕПП), та одержувачам соціальної (адресної) допомоги — внутрішньо переміщеним особам необхідно проходити фізичну ідентифікацію у Ощадбанку кожні шість місяців. До отримання ЕПП пенсіонери — внутрішньо переміщені особи повинні проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні Ощадбанку кожні три місяці", — йдеться у повідомленні.

Для ідентифікації внутрішньо переміщена особа повинна звернутися до Ощадбанку з наступними документами:

  • паспортом або іншим документом, що засвідчує особу;
  • основною платіжною карткою або основним електронним пенсійним посвідченням.

Читайте також:

Ощадбанк перерахує гроші на ремонт квартири чи будинку через "єВідновлення". Як оформити

Потрібно встигнути до вересня: як отримати 2000 гривень допомоги від Приватбанку

Готуємося до серйозних перевірок: під прицілом банківські картки та готівка українців

ПриватБанк порадував значною грошовою допомогою: хто отримає гроші