Ніхто не стане сперечатись, що більшість жінок люблять кімнатні рослини і ними прикрашають свій будинок. Ще б пак, живі рослини створюють затишну атмосферу, можуть заспокоїти та освіжити приміщення. Але потрібно знати, що є рослини, які згідно забобонам, володіють енергетикою самотності і немов виганяють чоловіків з дому – "заважають" вийти заміж, призводять до сварок і розпаду сім'ї.

Фіалка

Це дуже популярна рослина серед любителів кімнатних квітів. Ще б пак, велика кількість сортів, розмірів, швидкий ріст і яскрава розетка з квітів - одна з причин любити цю рослину.

Однак, вважається, що фіалка має дуже потужну жіночу енергетику, яка поглинає протилежну їй - чоловічу. Тому якщо самотня дівчина почала розводити фіалки, чоловіки в її будинку почуватимуться некомфортно і намагатимуться покинути цей простір.

Люди, в будинку яких фіалки, часто відчувають себе млявими, пригніченими, безініціативними. Тому не варто вирощувати вдома фіалки неврівноваженим людям, схильним до перепадів настрою і депресій.

Папороть

Вважають, що ця рослина як вампір – висмоктує енергію, викликає почуття слабкості, призводить до занепаду сил та інших неприємностей. Папороть рекомендується тримати в нежитлових приміщеннях, наприклад, офісах, вестибюлях, коридорах.

Диффенбахія

Диффенбахію також називають "мужегоном" або "вдoвoю квіткою", тому в народі з цією рослиною пов'язано чимало негативних прикмет. Жінці заборонено тримати диффенбахію в спальні, інакше вона ризикує залишитися старою дівою. Сімейним парам не рекомендується тримати в будинку диффенбахію – це загрожує розлученням.

Монстр

Пальма з великим різьбленим листям може прикрасити будь-який інтер'єр, вона виглядає дуже ефектно і робить приміщення затишним. Але монстери приписують «чоловічі» властивості: вважається, що дерево не дає жінці знайти любов, а пари, що відбулися, може довести до розлучення. Втім, ця властивість повністю нейтралізується, якщо вдома живе кішка. Говорять, що тварина радісно поглинає негативну енергію.

Плющ

Кучерявий, пишний плющ робить кімнату дуже стильною. Але вважається, що більш гіллястим стає рослина, то швидше розпадаються відносини його власниці.

Якщо поставити плющ в домі, куди щойно заселилася молода сім'я, можуть виникати сварки, конфлікти. А тому її взагалі не рекомендують вирощувати в квартирі.

Орхідея

Повір'я, пов'язані з цією квіткою, беруть початок від форми її природного проживання. Орхідея селиться на інших деревах і висмоктує із них соки. Тому ця неймовірно красива рослина вважається вампіром, що висмоктує життєву енергію. Завівши орхідею вдома, поспостерігайте за своїм самопочуттям та рівнем напруги у стосунках. Якщо почали сваритися, поспішайте позбутися квітки.

Читайте також:

Енергетика у вашому будинку буде завжди поганою: названо 8 звичок, що притягають біди

Приносить удачу, береже від бід: чому треба тримати квіти лаванди у будинку

Терміново це викидайте: названі предмети, які притягують лихо до вашої оселі