Останнім часом пожежі на російських оборонних та металургійних заводах трапляються досить часто. При цьому вони відбуваються як у прикордонних областях, так і у віддалених регіонах Росії.

Так, ось уже більше трьох годин пожежники Волгограда не можуть впоратися з вогнем на металургійному комбінаті "Червоний Жовтень".

У ГУ МНС Росії по Волгоградській області повідомили, що сигнал про спалах надійшов у четвер, 17 серпня, о 09:08.

"О 9:08 на центральний пункт пожежної охорони Волгогородської області надійшло повідомлення про спалах масляного трансформатора на заводі "Червоний Жовтень", - заявив начальник ГУ МНС у Волгоградській області Микола Любавін, - негайно за підвищеним номером було відправлено сили та засоби для гасіння пожежі " На місце НП були відправлені розрахунки 1-го пожежно-рятувального загону. За попередніми даними, постраждалих та загиблих немає".

Після прибуття було встановлено, що горить масляний трансформатор об'ємом 15 тонн олії.

На відео з місця події видно, що язики полум'я досягали заввишки кількох поверхів, а рятувальники, одягнені у спеціальну форму, що нагадує скафандр, гасили вогонь з активним застосуванням піни середньої кратності.

О 10:50 пожежу було локалізовано, а об 11:18 пожежникам вдалося збити полум'я. Паралельно пожежники охолоджували запірну арматуру та сам масляний трансформатор.

На 11:30 пожежу було локалізовано. Пізніше начальник ГУ МНС у регіоні Микола Любавін повідомив, що пожежу ліквідували.

Очевидці пожежі весь ранок розміщували в соцмережах фото та відео, на яких видно величезні стовпи диму, що здіймається з території підприємства.

"У районі 39-ї Гвардійської дуже сильний дим, смердить гаром", - пишуть волгоградці.

Читайте також:

У Путіна вже здаються: на ТБ оголошують, що Крим – це не російська територія

Путіна більше не побачимо: екс-співробітник КДБ розповів, хто відправить на той світ голову Кремля. Прізвища дуже гучні

Путіна можна вітати: Смоленська область зібралася відокремлювати від Росії. Ось і почалося